Skip to main content

Omadag - familiefeest 2011


Mijn lieve omaatje zou dit jaar 100 zijn geworden. Wat zou ze genoten hebben van ons feestje. Waar zij indertijd twee kinderen kreeg, Hennie en Peter, zou ze nu kunnen toekijken op een familie van wel 18! En volgend jaar is er weer eentje bij! Vier kleinkinderen en inmiddels 6 achterkleinkinderen, met nog eentje in de maak ;). Een lekker stel is het zo bij elkaar.

En wat boften we met het weer! We verzamelden in het Amsterdamse bos. Om lekker te chillen op het gras, te kanoën op de vijver, te springtouwen, een ijsje te eten en een potje voetbal te doen. Daarna bbq-en in de tuin van Jeroen en Marjon, in het heerlijke nazomerzonnetje. Wat een feest!

Hiephoera voor Oma!


De jongste telg uit de familie, Milou, was helaas een beetje ziek. Heel zielig voor haar en sneu voor ons, want het geplande logeerpartijtje kon zo niet doorgaan.

Maar gelukkig was Milou over het algemeen wel supervrolijk, al zaten haar oogjes een beetje vastgeplakt. Arm guppie. Ik kon even miljoen foto's maken van mijn nichtje, nog net voor ze alweer 1 wordt! Isa deelt ijsje uit en kijk, ik sta ook nog op de foto. Mijn schaduw weliswaar, maar dat is het lot van de fotograaf ;).


In slaap gevallen in de auto, en nog niet helemaal wakker. Wat is er dan lekkerder dan op schoot, niets toch?
Comments

Koen said…
Superleuke foto's! Het was erg gezellig :)
Henny en Bert said…
Hardstikke leuke foto's met een prachtige tekst, Henny en Bert verheugen ons alweer op de volgende oma's dag.
Francine said…
Wat leuk. Al die echte familiegezichten :)

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…