Skip to main content

Omadag - familiefeest 2011


Mijn lieve omaatje zou dit jaar 100 zijn geworden. Wat zou ze genoten hebben van ons feestje. Waar zij indertijd twee kinderen kreeg, Hennie en Peter, zou ze nu kunnen toekijken op een familie van wel 18! En volgend jaar is er weer eentje bij! Vier kleinkinderen en inmiddels 6 achterkleinkinderen, met nog eentje in de maak ;). Een lekker stel is het zo bij elkaar.

En wat boften we met het weer! We verzamelden in het Amsterdamse bos. Om lekker te chillen op het gras, te kano├źn op de vijver, te springtouwen, een ijsje te eten en een potje voetbal te doen. Daarna bbq-en in de tuin van Jeroen en Marjon, in het heerlijke nazomerzonnetje. Wat een feest!

Hiephoera voor Oma!


De jongste telg uit de familie, Milou, was helaas een beetje ziek. Heel zielig voor haar en sneu voor ons, want het geplande logeerpartijtje kon zo niet doorgaan.

Maar gelukkig was Milou over het algemeen wel supervrolijk, al zaten haar oogjes een beetje vastgeplakt. Arm guppie. Ik kon even miljoen foto's maken van mijn nichtje, nog net voor ze alweer 1 wordt! Isa deelt ijsje uit en kijk, ik sta ook nog op de foto. Mijn schaduw weliswaar, maar dat is het lot van de fotograaf ;).


In slaap gevallen in de auto, en nog niet helemaal wakker. Wat is er dan lekkerder dan op schoot, niets toch?
Comments

Koen said…
Superleuke foto's! Het was erg gezellig :)
Henny en Bert said…
Hardstikke leuke foto's met een prachtige tekst, Henny en Bert verheugen ons alweer op de volgende oma's dag.
Francine said…
Wat leuk. Al die echte familiegezichten :)

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more