Skip to main content

Scrapweekend

Het is herfst. De dagen worden zienderogen korter. De laatste bladeren zijn van de week tijdens de stormen zowat in een dag van de bomen geblazen. Tijd om naar binnen te gaan. Om met vriendinnen te genieten van leuke dingen. En dat deden we.
Vrijdagavond kwamen ze en binnen no time stond het huis vol met bakken, koffers, tassen, spullen. Maaike ging koken en Andrea maakte beslag voor heerlijke muffins. We schonken een wijntje in, staken de kaarsjes en het vuur aan en het werd behaaglijk warm in huis. En dan vooral van de vriendschap en gezelligheid.
Want wat was het weer een heerlijk weekend. Een warm bad, met leuke mensen samen zijn, mooie dingen maken. Me op vakantie voelen in mijn eigen huis, omdat iedereen gewoon lekker alle lades en kasten opentrekt en nog wat inschenkt. Heerlijk is dat, zo samen zijn en allemaal ook gewoon lekker jezelf zijn, niks hoeven en alles mogen. De draad weer oppakken en bijpraten, bijlachen en ja hoor, we blijven vrouwen, bijhuilen, maar daarna gewoon nog maar een glaasje inschenken en weer lachen. Heerlijk op commando horen "wat is het hier netjes opgeruimd!" en 's avonds aanschuiven bij heerlijk eten.
In het donker bubbelen in het bubbelbad en de warme straal onze schouders laten ontspannen.
Wat zijn jullie allemaal leuk en wat was het leuk! Echt zo'n weekend waar je weer helemaal energie van krijgt! (en voor mooiere foto's en verhalen moet je maar snel bij Francine kijken).

Comments

Fleur said…
Jaha dat heb ik gedaan. Maar jouw verhaal en foto's zijn óók heel mooi.
Heerlijk Jo, en super fijn. Kon je wel even gebruiken zo.
X
femke said…
Jaa, ik zat gewoon te wachten op je verslagje en de foto's! Nu snel naar Francine!
Anonymous said…
Wat fijn dat jullie elkaar hebben gevonden!!Echt heerlijk.
Ik hoop dat jij er helemaal van opgeknapt bent, VAST!!
En wat een leuke waxinehoudrs heb je. BG doilies soms? Erg leuk bedacht!!
XSuus
Angelique said…
Heerlijk!
Hopelijk heeft de gezelligheid alle ziektekiemen definitief weggejaagd.
Monique said…
Ziet er geweldig sfeervol uit. wat heb je een zalig huis voor zo'n vriendinnenweekend en natuurlijk een zalige vriendinnengroep!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more