Skip to main content

Wandeling

Het is heel stil in huis. Isa is nog steeds op ponykamp. Om de dag bellen we op. De laatste keer klonk ze al wat uitgelatener, al vond ze het maar raar dat ze er tussendemiddag warm aten en 's avonds brood. Lotte is een nachtje bij Oma logeren. En waar ik het normaal gesproken altijd heerlijk vind, zo'n dag alleen voor mezelf, is het nu anders. Het huis lijkt leger. De luchten buiten grauwer. Het is alsof de tijd een beetje stil staat.

Met mijn camera in de aanslag ga ik naar buiten. Een wandeling door de tuin, over het weiland en langs het IJsselmeer. Het is koud. Een paar druppeltjes vallen neer. Door de tuin zwermen tientallen zwaluwen. Heel laag scheren ze over de grond. Ze twieten en maken duikvluchten. Het is een machtig mooi gezicht. Bij het nest van de meerkoet liggen nog steeds 8 eitjes. Ik kom heel stil wat dichterbij, maar de meerkoet vliegt toch weg. Het nest van de eend, vlak ernaast is leeg. Alleen nog stukjes eierschaal en vliezen. In de sloot zijn de jonkies nergens te bekennen.

Ik hoor de grutto op het land. uh-o klinkt het luid en langgerekt. De koeien grazen onverstoorbaar door. Het is koud en ik stop mijn handen weg in mijn mouwen. Als ik de dijk oploop, zie ik dat het strandje bijna weg is. De schelpen zijn op het gras neergekomen door de hoge golven. Het water is bijna zwart. In de verte zie ik surfers en wat bootjes. De wind en de golven maken een hoop herrie. Het is een stuk stiller als ik de dijk weer overklim, de weg op. In de verte zie ik ons huis liggen. Tussen het groen. Wat is het toch een heerlijk plekje. Zelfs op een dag als vandaag, waarbij het herfst is terwijl het zomer zou moeten zijn.Comments

wilmi said…
Mooi beschreven, de wandeling die je maakte. Ik zag toevallig vanavond ook de zwaluwen over de dijk. Het is alsof ze je aanvliegen, zo hard scheren ze voorbij. Zwermen vliegjes en muggen, daar komen ze op af. Ik begrijp dat het vreemd is, zo zonder kids. Maar je had zo te zien wel dehele koektrommel voor jezelf :-)
inge said…
hm, ging iets mis. maar ik vroeg dus of je nou zelf aan het waveboarden was en dat je vierkantemetertuintje veel beter gaat dan hier!

Popular posts from this blog

Opladen in Fuerteventura

Een aanrader, Fuerteventura?
Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Of tenminste, als je van surfen houdt, is het een volmondig JA!
Maar als je een weekje weg wil naar de zon, niet te ver vliegen, sja, dan vind ik Fuerteventura eerlijk gezegd de minst mooie van de Canarische eilanden. Ik ken ze niet allemaal, maar Tenerife, Madeira (al is dat geen Canarisch eiland volgens mij), Gran Canaria en zelfs het al kale Lanzarote zijn een stuk afwisselender en mooier.
Fuerteventura is ruig. Leeg. Kaal.
Een combinatie van lavavelden en woestijn, het ligt vlak naast de Saharah. Het heeft prachtige stranden, maar het waait er veel en flink (it's in a name), dus op een handdoekje zonnen op het strand is niet echt comfortabel (ik hou dat sowieso niet langer dan een uurtje vol).
De hoofdstad is misschien wel authentiek, maar dan in de Fundamanier van interpreteren. Het heeft geen leuke steegjes of pleintjes en is eigenlijk gewoon vervallen. Corralejo is zo'n typisch toeristenoord, …

De gewone dingen in het nieuwe jaar

Het jaar mag dan wel begonnen zijn in de warmte in Fuerteventura, voor we het wisten waren we weer thuis. Ik vond het niet zo fijn als andere keren - was liever nog langer weggebleven, maar goed. Het dagelijks leven heeft ook wel weer zijn charme.

Het gekke van thuiskomen was wel dat Sammy er niet meer was. Ze was tijdens onze vakantie aangereden op de dijk. Slecht nieuws, waarvan ik pas echt merkte hoe verdrietig ik ervan was, toen we weer thuis waren.
Gelukkig is kleine Sammy/Monki er en houdt die heel veel van knuffelen.

De kerstboom en amaryllis stonden er ook gewoon nog. 

We boften, want we kwamen aan op een stralende zondag. Dat maakt het wennen iets minder heftig.

Maar koud is het wel! En het stormt! En het water staat zo hoog!

We kunnen bijna surfen op ons eigen strandje, ware het niet dat de gevoelstemperatuur zo rond het vriespunt ligt

Het zonnetje zorgt wel voor fijn licht in huis.Isa is ziek geworden en ik maak maar lekkere zoeteaardappelsoep met veel gember.


Knuffelen m…

Een beetje kleur in je dag

In Nederland is de enige kleur vandaag oranje: Code oranje. Vandaar dus maar wat kleur op mijn blog als afleiding van de storm.Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more