Skip to main content

Mooie avond en Loch Ness

Wat was het een prachtige avond gisteren. Eindelijk zo warm dat we weer lekker buiten hadden gegeten (net als de avond ervoor). De zon zakte steeds lager en lager en de tuin werd gedompeld in goudachtig licht.Joost en ik maakten een wandelingetje over ons erf, toen we opeens in de sloot wat zagen bewegen.
Een vis. Een hele grote. Sterker nog. Het leek het monster van Loch Ness wel! En van de week had ik huisvriend Rob nog uitgelachen, omdat hij een hele middag had staan vissen bij dezelfde sloot, die ik meer een prutsloot noem dan een visrijke vijver.

Maar dit, dit was echt bijzonder. Hij zwom gewoon met ons mee. En verderop in de sloot zagen we ze ook. De grond omwoelen en af en toe zo hoog zwemmen dat je de vinnen boven het water uit zag komen. -Denk hier een spannend Jawsmuziekje bij-.

Wow!

Comments

Vlijtig Liesje said…
Wat wonen jullie schitterend!
En wat een spannende vis! Was het een snoek?
femke said…
Jo, ik denk het zo vaak maar moet het nog maar es zeggen; wat wonen jullie toch geweldig!!!!! En wat nog leuker is; wat kan jij heerlijk overbrengen hoe je daar van geniet!

Popular posts from this blog

Opladen in Fuerteventura

Een aanrader, Fuerteventura?
Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Of tenminste, als je van surfen houdt, is het een volmondig JA!
Maar als je een weekje weg wil naar de zon, niet te ver vliegen, sja, dan vind ik Fuerteventura eerlijk gezegd de minst mooie van de Canarische eilanden. Ik ken ze niet allemaal, maar Tenerife, Madeira (al is dat geen Canarisch eiland volgens mij), Gran Canaria en zelfs het al kale Lanzarote zijn een stuk afwisselender en mooier.
Fuerteventura is ruig. Leeg. Kaal.
Een combinatie van lavavelden en woestijn, het ligt vlak naast de Saharah. Het heeft prachtige stranden, maar het waait er veel en flink (it's in a name), dus op een handdoekje zonnen op het strand is niet echt comfortabel (ik hou dat sowieso niet langer dan een uurtje vol).
De hoofdstad is misschien wel authentiek, maar dan in de Fundamanier van interpreteren. Het heeft geen leuke steegjes of pleintjes en is eigenlijk gewoon vervallen. Corralejo is zo'n typisch toeristenoord, …

De gewone dingen in het nieuwe jaar

Het jaar mag dan wel begonnen zijn in de warmte in Fuerteventura, voor we het wisten waren we weer thuis. Ik vond het niet zo fijn als andere keren - was liever nog langer weggebleven, maar goed. Het dagelijks leven heeft ook wel weer zijn charme.

Het gekke van thuiskomen was wel dat Sammy er niet meer was. Ze was tijdens onze vakantie aangereden op de dijk. Slecht nieuws, waarvan ik pas echt merkte hoe verdrietig ik ervan was, toen we weer thuis waren.
Gelukkig is kleine Sammy/Monki er en houdt die heel veel van knuffelen.

De kerstboom en amaryllis stonden er ook gewoon nog. 

We boften, want we kwamen aan op een stralende zondag. Dat maakt het wennen iets minder heftig.

Maar koud is het wel! En het stormt! En het water staat zo hoog!

We kunnen bijna surfen op ons eigen strandje, ware het niet dat de gevoelstemperatuur zo rond het vriespunt ligt

Het zonnetje zorgt wel voor fijn licht in huis.Isa is ziek geworden en ik maak maar lekkere zoeteaardappelsoep met veel gember.


Knuffelen m…

Een beetje kleur in je dag

In Nederland is de enige kleur vandaag oranje: Code oranje. Vandaar dus maar wat kleur op mijn blog als afleiding van de storm.Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more