Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

Lotte

Zo lekker dat Lotte op de dagen dat ze niet naar de BSO gaat -waar ze het overigens helemaal geweldig vindt- liever alleen thuis speelt. "Want dat is toch wel lekker rustig".
Heerlijk zo'n tuttemelut in mijn buurt. Die haar nagels lakt met lippenstift.


Heel blij is met haar nieuwe bedlampje.
En nog blijer met het wassetje van nog geen euro. Kan ze mooi haar poppenkleertjes mee wassen.

En daarna zette ze de muziek op en huppelde ze als een elfje door het huis, een ingewikkelde dans had ze verzonnen. Haar schaduw danst met haar mee.

Hoezo meisjes in huis?

Stilte

Na alle drukte van het weekend, was het extra genieten van een stille zondagochtendwandeling. Iedereen lag nog te slapen thuis, maar ik deed een rondje meer en erf. Het was nog mistig. Een vochtige zachte deken lag over het land. De spinnenwebben leken wel feestslingers, zo met al die druppeltjes. Het was zo rustig en vredig.Echt stil was het trouwens niet. Een lawaai van jewelste was het. Vogels kunnen kennelijk het bordje "Stiltegebied" niet lezen en ook die koeien kunnen er wat van met die knarsende kaken.

Nog meer vriendinnetjes

Toen ik gisteren thuiskwam van de vriendinnenverrassing, duurde het niet lang voor de volgende vriendinnen alweer kwamen. Mijn scrapdinnetjes. Helaas niet allemaal, maar gezellig was het wel!
Binnen no time hadden we de hele tafel vol met spullen. Zelf heb ik niet veel meer kunnen maken dan een kaartje om Karijn mee te bedanken, maar Tanja, Maaike en Marinka hebben prachtige dingen gemaakt.
En Lotte ook, die was bijzonder creatief in de weer. Isa wilde ook een heleboel en begon aan nog veel meer, maar van iets afmaken kwam het niet echt. Net haar moeder.

En daarna doken Tanja en Marinka nog in het bubbelbad. Om heel hard liedjes te zingen met Isa en Lotte.


Maaike en ik dronken onze koffie. Deden een poging om nootjes te roosteren en genoten van de ondergaande zon.
Vriendinnetjes rule!

Liefste vriendinnetjes van de wereld

Flabbergasted was ik. En helemaal ontroerd. Eigenlijk zou ik alleen maar gaan eten met vriendin Karijn. Al is 'alleen maar' niet de goede term. Want het was al weer veel te lang geleden en ik verheugde me enorm om elkaar weer te zien. Een feestje op zich.
Maar Karijn had veel meer in gedachten dan een simpel etentje. Jeminee, veel meer. Het was een heuse surprise. Een verrassing.
Het begon al met wat geheimzinnigheden hier en daar. Naief, of onnozel als ik ben, had ik geen linken gelegd en me nooit afgevraagd waarom ze eigenlijk Joosts telefoonnummer nodig had en waarom Isa en Lotte zo geheimzinnig deden. Gisteren zei Lotte nog: "het is echt een groot geheim hoor mama, maar als ik het verklap, dan wordt Isa heel boos!". Geen idee waar ze het over had. Raadselachtige sms-jes van Karijn lieten me ook niks vermoeden en wat was ik verbaasd om in het restaurant opeens ook vriendin Suzanne te zien zitten.

En niet alleen Suzanne kwam, maar ook Rozan stond plotseling voor mijn…

Goedemorgen - 3

Het grote voordeel van thuiswerken. Tijd om voor het werk nog even een rondje buiten te doen.
Wat hebben schapen eigenlijk dunne pootjes. Dat ze hun eigen gewicht kunnen dragen.
Een beter begin van de dag kan ik niet bedenken.Een kopje thee op de dijk. Vogels die opvliegen. Getwiettwiet in de bomen. Geknars van schapen op het schelpenstrandje. En dat licht. En die lucht. En die stilte. En die rust. Het is net alsof het niet echt is. De horizon gaat vloeiend over in het water. Het water is een grote spiegel van de lucht.
Maar dat is het wel. En ik mag er wonen.
Goedemorgen -2

Vanmorgen mocht ik uitslapen. En toen ik wakker werd, zag ik dit.

Dat is nog eens goedemorgen.

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more