Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

Voor Fleur

Omdat het een jaar geleden is dat de wereld is begonnen met een beetje stilstaan. Een jaar alweer. Een jaar nog maar.
Ik denk aan je.

Dingen van vandaag

De verbouwing gaat een nieuwe fase in: inpakken. Zo langzamerhand verdwijnen steeds meer spullen in verhuisdozen en staan overal in huis stapels dozen. Nog best lastig: wat kan er al in, wat niet? Zo is de strijkbout al ingepakt. Geen probleem, dacht ik, ik strijk toch nooit. Maar gistermorgen waren de kinderen opeens druk in de weer met strijkkralen en moesten we de strijkbout van de buren lenen.

Dat inpakken gaat niet in alle rust. Integendeel. We hadden twee logeetjes. Erg gezellig. Maar, oh, wat produceren kinderen een lawaai en een rommel.
Maar lol hadden ze wel. Lotte rolt letterlijk over de grond van het lachen. En dat opruimen, dat is dan samen ook wel weer zo gebeurd.
De herrie zoveel mogelijk negerend pak ik dozen in.
En nog meer dozen....
En dan ook nog maar even lekker naar buiten.Lotte en haar vriendje gaan 'rollebollen', zoals ze het zelf noemen. Een voor een hard lachend de heuvel afrennen. Schattig.
En als afsluiting van de dag mogen we helpen bij het geitenmelken. Is…

Verbouwing tot dusver

Het voelt aan de ene kant alsof het huis al jaren van ons is en alsof we al maanden aan het verbouwen zijn. Aan de andere kant lijkt het net gisteren dat we de sleutel kregen. Ik bedoel maar, in januari wist ik nog van niets. Hoewel we, en dan vooral Joost, al jaren een stiekem oogje op dit plekje hadden, leek het me absoluut niet haalbaar. Zo'n project. Zoveel beren op de weg. Aanschrijvingen op het huis, woonvergunning die veranderd moest worden, de staat van het pand -een lelijk kantoor-, de veranderingen in onze financiele situatie, het verkrijgen van een hypotheek in deze onzekere tijden, als twee zelfstandig ondernemers. Ik noem maar wat.
Eovendien, eigenlijk hadden we net besloten om 2009 een beetje rustig aan te doen. Te 'consolideren' zoals Joost dat zo mooi zegt. Te genieten van wat we hebben.
Maar ja, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Joost schoot de beren een voor een af en langzaam kwam de droom dichterbij. Stap voor stap leek het steeds een beetje meer werke…

Dag 5: laatste dag

De laatste dag is het alweer. Vannacht heeft het weer flink geregend, maar in de ochtend is het droog. Ik ga een heerlijk rondje hardlopen in het bos. Na het ontbijt gaan we aan de slag. Omdat er weer buien voorspeld zijn, pakken we als eerste maar de tenten in. Dat lukt wonderwel redelijk droog. We rijden de volbepakte auto's naar de schaapskooi voor een laatste wandelingetje. Het is er zo prachtig. Ongelofelijk, maar de hele tijd dat we er zijn, komen we geen andere mensen tegen. En dat midden in het hoogseizoen. Een enorm veld, vol gele bloempjes en mestkevers, prachtige grote bomen langs de rand. Gemekker van de schaapjes in de verte en het ruisen van de bomen. De kinderen vinden hutten en een geweldig schommeltouw. Idee voor ons nieuwe huis!
En dan rijden we weer huiswaarts, we hebben een geweldig vakantietje gehad, maar nu is het weer leuk om thuis te komen, Joost te omhelzen en te kijken wat er allemaal in het nieuwe huis is gebeurd in de tussentijd.
Dag 4: regen, regen en een fietstocht

Na het onweer van gisteravond was het wel een beetje spannend vannacht. Zou de tent het houden? Zou het zo hard gaan onweren dat we zouden moeten schuilen? Maar nee, het regende wel enorm, maar alles bleef droog en het getik tegen de tent klonk eigenlijk wel gezellig.
Het plan om een fietstocht te gaan maken moest even in de koelkast, tot grote spijt van Isa, die zo graag met de fiets op pad wilde. Maar in de tent zaten we goed. We aten kersen en druiven, ik las voor uit Villa Fien, waar we allemaal erg om moesten lachen, Lotte en Isa waren druk aan het kleuren en schilderen en Opa Peter inspecteerde de tent.
Toen het na een tijdje nog steeds niet droog was, besloten we Plan B in werking te zetten. Niet gaan fietsen, maar eerst naar het bezoekerscentrum in de buurt. Goede zet, want het was daar erg leuk. Een mooie film over de Veluwe gezien, de kinderen konden lekker kleuren en rollebollen in de zwijnenkuil. Er hingen verkleedpakken om je om te toveren tot een beer en hoera, het klaard…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more