Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2009

Signs of summer

Het is zomer.
Zwemmen in je onderbroek. (en meteen twee lieve klasgenootjes die aan komen zwemmen om samen te spelen).
Een lekker koud drankje.
Zal ik wel. Of zal ik niet?Mam, tel jij tot 3? Dan ga ik. Nou, nog een keer. Dan ga ik echt. .... (x10) Nog eeeeen keertje tot drie tellen mam?
Ja!
Genieten van een fris windje.
Avondeten in de tuin.
Met verse lauwwarme aardappelsalade.
En een restje pastaschotel uit de vriezer.
Citroenwater.
Vers sinaasappelaardbeisap drinken in je bikini. Nog doorweekt van de waterballonwedstrijd met je zusje.

Een ijsje toe op de trampoline.
Ik hou van de zomer!

Wennen

Het is een beetje een rare week, deze week. Omdat onze huidige school gaat verhuizen naar een nieuwe-oude school, hadden we een weekje extra vakantie gekregen. Mooi! Zo hadden we alle tijd om te wennen op de nieuwe-nieuwe school (zo ingewikkeld met de benamingen komt echt door de kinderen, net zoals met 'huis', als we naar huis gaan. Naar welk huis dan?). Zo hadden we een dagje Efteling bedacht, omdat we deze zomer niet naar het buitenland op vakantie gaan.
Maar zoals bij de meeste bouwprojecten, liep het nieuwe-oude-schoolbouwproject vertraging op, waardoor de extra-vakantie werd ingetrokken, tenzij je al belangrijke dingen had gepland.
En dat hadden wij. Dus.
Morgen naar de Efteling, maar vandaag: Wennen op de NieuweNieuweSchool. Een middagje meedraaien. De dag begon al goed, met heerlijk uitslapen. Want om de ochtend nou nog naar de OudeOudeSchool te gaan.... Lekker aan tafel ontbeten en geknutseld. Isa had in een boekje hele leuke pompoentjes gezien en die wilde ze graag make…

Festival

Dit weekend is er een festival in het stadje bij ons dorp. De afgelopen jaren kwam het er nooit van om naar toe te gaan, maar hoorden we steeds weer enthousiaste verhalen. Dus vanmorgen togen we naar het park. De kinderen al geschminkt en wel, want dat wilden ze zo graag.
Allereerst een kindervoorstelling. In een bloedheet amfitheatertje. Binnen no time stond Isa tussen de artiesten om mee te doen. Niet lang daarna volgden veel meer kinderen.


Lotte niet. Die had het warm en bleef liever rustig bij (of beter gezegd Op) mama zitten. Lekker kleverig. Letterlijk en figuurlijk.
Wel erg grappig, want Isa had het al een hele tijd over dat ze graag geschminkt wilde worden. En vanmorgen had ik er eindelijk eens zin in. Niet alleen hun gezichten, ook hun voeten nam ik onder handen. Mooi kleurrijk. Maar toen we op pad gingen, begon Isa te twijfelen. Of het niet raar zou staan. Straks was ze de enige die geschminkt was. Ze bleef maar dubben, maar uiteindelijk liet ze het toch zitten. En een aanspraa…

Vakantie @ the new house

Hoewel de lucht wat grijzer was vandaag, zomeren wij gewoon verder. De meiden nemen een duik in hun nieuwe bikini's (met rokje, dat wilde Isa zo graag) in het koude bubbelbad. Ze durven wel hoor!


Daarna gezellig samen op een stoel weer warm worden met een bekertje druifjes.
Aan het einde van de middag maken we een vuur.Een mooi vuur voor een geimproviseerde bbq. Niet zozeer vanwege het eten. We hadden zalige spareribjes, merguesworstjes en stukjes biefstuk. Met daarbij een heerlijke salade met avocado en tomaatjes. Dat was zelfs behoorlijk professioneel. Het geïmproviseerde zat 'm in de manier van opdienen en eten. Want de plastic bordjes en het plastic bestek, waarvan ik dacht dat het er nog zou zijn, was in geen velden of wegen te bekennen.
Ook geen flessenopener. Dus de wijn ging open door er eerst een schroef in te draaien, daaraan een koord te verbinden en dan hard te trekken. Daar gaat zo'n wijntje extra lekker van smaken. En bordjes maakten we van bierviltjes. Gelukkig h…

Afscheidcadeautjes

Sja, het lijkt allemaal zo leuk. Verhuizen naar een nieuw droomplekje. En dat is het ook. Echt. Maar bij verhuizen hoort ook afscheid nemen. En daar ben ik toevallig heel erg slecht in.
Isa en Lotte gaan er anders mee om. Isa ziet eigenlijk alleen het voordeel: "Mama, volgend jaar op mijn partijtje, dan MOET ik wel heel veel kinderen uitnodigen. Want dan heb ik heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en ook nog mijn oude."
Ze is ook al druk in de weer met allemaal idee├źn om feesten en logeerpartijen te organiseren voor iedereen uit haar klas. Een tentenweekend in de tuin, voor iedereen die wil. Logeerfeesten van een week voor haar liefste vriendinnen. Ze ziet het al helemaal voor zich.
Lotte vindt het een stuk spannender. Laatst zei ze al dat ze niet wilde verhuizen. "Want dan moet ik ook naar een andere school". En ze vindt haar juf zo lief. Gelukkig krijgt ze twee hele lieve juffen op de nieuwe school. En heeft ze een grote zus die haar bij staat "Dan gaa…

Zomers dagje

Vandaag weer zo'n logje met alleen maar vrolijke plaatjes van alle vrolijke dingen van een gewone donderdag. Alhoewel, zo heel gewoon was het niet, want ik hoefde vandaag maar een ochtendje te werken -die zomerstop die er bijna aan komt-. Daarna had ik alle tijd om zo'n 90 tractaties in elkaar te vogelen. Morgen meer daarover.
En toen snel naar 't nieuwe huis. Joost was er de hele middag al, het was weer een drukke dag daar. Hij was het gras aan het maaien. Nog best gevaarlijk bij die schuine rand....

In huis was de badkamervloer gestort. Het begint al echt ergens op te lijken! Ik vind het zo al mooi!
Alle kamermuren waren al voorbestreken. Best vrolijk zo, dat geel. Maar straks wordt dit allemaal wit. Kleur gaat ook nog komen, maar dan wil ik er eerst wonen en kijken wat het beste past. Een kamer is al gestuct. Wow he, dat is echt superstrak!
Natuurlijk heb ik ook weer een tijdje uit het raam gestaard. Veel bootjes op het IJsselmeer vandaag. De schaapjes op de dijk zijn een be…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more