Monday, March 31, 2008

Buitenspeluh!

Hebben jullie dat nou ook? Dat als je ergens op een weerbericht hebt gehoord dat het volgende week 20 graden gaat worden, dat je dat dan blijft geloven, ondanks talloze verificaties bij weersites die anders beweren en het dus gewoon fout hebben?

Vanmiddag was het in ieder geval al heerlijk weer. Mijn nieuwe werkschema bevalt goed. Sinds Lotte op school is, probeer ik maandag zelf de kinderen van school te halen en het werk ervoor te doen, en 's avonds als dat nodig mocht blijken.

Vandaag betekende dat tuinpret! Zonder jas naar buiten, onkruid uit de grond trekken, een beetje in de zompige grasgrond stampen. Lachen om kinderen die buitenspelen (en minder blij om ruzies op de trampoline, maar laat ik dat maar niet vermelden om het lenteplaatje niet te verstoren). Kletsen met Lotte die druk in de weer is met haar keukentje en allerlei lekkers voor me bakt. En ondertussen de zon voelen, de zon die echt al veel warmte afgeeft. Het is ook al april morgen.

Nog leuker is het om na het eten nog naar buiten te kunnen, samen met een vriendinnetje van Isa dat hier was blijven spelen en eten. De meiden fietsen, samen met het grote kind Joost het jonge katje van de buren achterna zitten met de afstandbestuurbare auto. Het beestje is erg nieuwsgierig en maakt de gekste sprongen om de auto heen. Lotte was druk in de weer met haar racefiets, die ze perse moest wassen en sterker maken met een ballon die ze op school had gekregen.

Kneuterigheid troef, maar wel de kneuterigheid waar niets boven gaat!


Sunday, March 30, 2008

Kleur in huis

Hier word ik nou vrolijk van! Ranonkels zijn voor mij echt lente, met al die kleuren en die hele doorzichtige blaadjes.

Als het 's avonds gaat schemeren doe ik hier kaarsjes in. Helemaal vakantiesfeer!
En deze staan er zo leuk bij!

Saturday, March 29, 2008

Stippelkusjes

Een ouder fotootje van Lotte, gemaakt op de donderdag voor Pasen. Na een hele week school. Het gaat steeds beter op school, al is ze deze week twee dagen niet geweest omdat ze ziek was en aan het uitzieken was.

Hier op de foto vind ik haar zo aandoenlijk lief. Zo moe van alle indrukken van de dag. Geschminkt als een paashaasje door een bibberige stagiaire. De oren missen nog, die wilde ze niet meer op. Dit is Lotte en Lotte is groot. Ze is al vier en vertelt dat aan iedereen die het weten wil.

Lotte is expert.
Expert in kusjes.
Ze heeft een heleboel nieuwe kusjes uitgevonden.
Zoals daar is, het stippelkusje. Die is zo lekker, dan snuffelt ze van je nek tot je wangen en stippelt zo een heel spoor van kusjes op je gezicht.
Ook het letterkusje is speciaal. Ze kust dan een letter, meestal de "hoofdletter eh", maar soms ook wel andere letters, want "die kan ik ook hoor mam".
Daarnaast heeft ze een wisselend scala aan kusjes in het assortiment. Vlinderkusjes, knabbelaartjes, sabbelkusjes, ze heeft ze allemaal uitgevonden. En soms zijn ze op, dan zegt ze "Nee, nu zijn er geen vlinderkusjes meer, maar ik heb nog wel een letterkusje!"

Lot is lief!

Dagelijksheden

Na zo'n ziek dagje lijkt het altijd of gewone dagelijkse dingen opeens veel leuker zijn. Vrijdagochtend mochten de meisjes lekker uitslapen. Uitzieken. In hun pyjamaatjes kwamen ze naar beneden en waren heel erg vrolijk. Isa lustte ook weer iets en Lotte wilde "wat Isa heeft".

Een beetje vanilleyoghurt in een bakje en om het feestelijk te maken mocht Isa er wat hageltjes in doen. Dus hup, op het aanrecht, in de kast (ja, dat mag bij ons, we zijn een huishouden van Jan Steen).

Maar kijk nu eens, dit zit er ook wel heel feestelijk uit!


De meisjes genieten van hun yoghurt en ik geniet van de rust in huis. De vrolijke snoetjes en het gekwetter tussendoor. Bij zieke kinderen is dat altijd zo grappig, het ene moment lijkt het alsof je een dood vogeltje in huis hebt, het volgende moment staan ze weer te springen in het huis.

Omdat we nu toch alle tijd hebben gaan we een puzzeltje doen. Lotte komt op schoot en haar voetjes zijn zo lief, zo lief!

Met deze puzzels (het is een puzzelboek met allerlei feeënpuzzels) hebben Isa en ik een variant bedacht: rijtje voor rijtje puzzelen. Dat is nog best lastig, omdat je het voorbeeld rijtje voor rijtje dichtpuzzelt en het soms best zoeken is naar het laatste stukje om het rijtje af te maken. Bij ieder rijtje juichen we. Yes!

Het wordt moeilijker en moeilijker. Joost komt meehelpen en Isa klimt op tafel om het beter te zien. Dat mag eigenlijk niet in dit huis, maar ja, we zijn een huishouden van Jan Steen.


En zo begint onze dagelijkse vrijdag!

Thursday, March 27, 2008

Afzien

Een ziek kind.
Glaasjes water halen.
Bedden verschonen.
Een verhaaltje lezen.
Nog een.
Even iets voor mezelf doen. Heel even. Maar dan.
Maham!
Nog maar een verhaaltje.
Kind 2 brengen/halen/brengen/halen van/naar school en gym.
Een werkklus in mijn hoofd. Morgen moet het af.
Maham, ik heb zo'n hoofdpijn.
Nog maar eens een dekentje rechtleggen.
Intussen koken, drie wassen wassen, drogen, vouwen.
De Paasboel opruimen, want die gezelligheid staat me nu tegen.
Werktelefoontjes.
Regelwerk.
Maham!

Als ze 's avonds in bed liggen, ben ik bekaf. Eigenlijk wil ik nog even werken. Maar nee hoor. Kind 2 is zo aan het hoesten.
Ze stikt er bijna in.
Troosten.
Een pilletje.
Een hoestdrankje.
Kussens opschudden.
Nog meer troosten.
Trap op. Trap af.
Om 12 uur zijn we nog bezig.

Lekker slapen, daarna.
Alhoewel.
Ieder uur schrik ik op. Soms omdat er iets aan de hand is.
Kind 1 heeft gespuugd.
Kind 2 heeft koorts.
Soms omdat ik heb gedroomd dat er iets aan de hand is.
Als zij allang weer slapen, slaap ik niet.
Werkklus spookt door mijn hoofd.
Weer gehuil. Getroost.

Om 7 uur sta ik maar op. Achter de computer.
Aan de slag.
Er moet zoveel gebeuren.
Gelukkig staan de kindjes om half 9 redelijk vrolijk op.
Met maar een heel klein pietsie schuldgevoel breng ik ze naar de oppasmoeder.
Kind 2 heeft de dokterskoffer mee.
Voor de zekerheid.

Ik zet koffie. Gaap, plaats lucifers in mijn ogen.
De stukken die ik moet schrijven vervagen in mijn hoofd.
Focus.
Concentreer je.

Met alle macht van de wereld gaat het.
Het voelt zelfs wel goed.
Om half 6 komen vrolijke kindjes thuis.

Bijna klaar.

Ovenschotel in de oven.
Kindjes in bad.
De koffie pruttelt.

Straks nog een uurtje aan de slag.
En dan.
Dan is het mooi geweest!

Dan heb ik zin in zon en bloemen en vrolijkheid en bijkomen. Zin in kleur en wijn. Zin in slaap en wakker blijven. Dan is deze dag voorbij!

Wednesday, March 26, 2008

Nemo

In al het Paaseifotogeweld waren deze nog blijven liggen.
Terwijl het zo'n leuk dagje was, vrijdag. Met zijn allen naar Nemo, in Amsterdam.


Het bevalt Lotte wel, zichzelf zo vaak zien.Isa vindt het toch wel een beetje eng, zo ingesloten in een zeepbel.


Tuesday, March 25, 2008

Sneeuw

Er was vanmorgen zoveel sneeuw dat ik mijn auto de auto heb gelaten. De files heb laten staan en gewoon maar thuis ben gaan werken. Er moest zoveel af dat ik amper tijd had om naar buiten te kijken. Maar zo nu en dan tussen het werken door staarde ik naar buiten en zag ik de ene keer enorm grote hagelstenen vallen, daarna de zon weer door de wolken komen en vervolgens alles zo donker worden dat het wel avond leek. Daar volgde dan weer een gigantische sneeuwbui op.

Spannend, dat wel.
(maar doe mij de lente nu maar)

Vandaag geen tijd voor nieuwe foto's. Deze zijn nog van het paasweekend.Monday, March 24, 2008

Pasen deel zoveel: Feestje voor Opa's verjaardag

Opa Jan is bijna jarig en vierde het alvast met een Paasbrunch. Altijd feest, als de nichtjes elkaar weer kunnen zien. Marijn had al gebeld, of we snel kwamen, want ze wilde sneeuwpoppen gaan maken. En zo reden we door een wit landschap met enorme vlokken dwarrelend om ons heen. Het leek bijna wel een surrealistische film, al die vlokken door de voorruit.

Helaas was de sneeuw ook weer snel gesmolten en kwam er van de sneeuwpoppen niet veel terecht.


De manier om vier meisjes muisstil te krijgen: een eitje om te pellen.
Vooral Cato is zo leuk op dit moment -altijd wel, maar dit is zo'n leuke leeftijd!-. Ze wil echt meedoen met alles en haar grootste hobby is opruimen. Met al die stukjes eierschil was het voor haar de hemel op aarde.

Lotte genoot van een klein soepje dat erg mooi kleurde bij Opa's trui. (en had de rest van de dag een oranje snor).
Cadeautje van de zoons: samen met hun padre op pad, naar Engeland.
Lieve Jan - ik weet dat je dit leest, lekker vanaf je luie stoel, omdat je zo handig bent je computer op de televisie aan te sluiten en kunt internetten op tv- Dikke kus voor je verjaardag! De meisjes inspecteren al het lekkers. Opa en Oma zijn flink in de weer geweest.
Het zag er prachtig uit en smaakte heerlijk!Een heel bordje vol lekkers.

En dan nog een keer paaseitjes zoeken!

Cato hobbelt er achter aan.
Cato kan lachen op commando en laat iedereen haar horrorgrijns zien. Inpakken en meenemen dit schatje!
Paaseitjes zijn toch lekkerder dan de paasbrunch..
Lekker snoepen, dit lekkere snoepje.

Weet je deze nog?

Related Posts with Thumbnails