Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2007

Eerste bericht uit Noorwegen

We zijn al een paar dagen onderweg en wat is het toch genieten!

De reis gaat zo voorspoedig. Hoewel we enorm boffen met een luxe dvdset voor de meisjes, vindt het ouderwetse 'tellen der dingen' gretiger aftrek (tot mijn stiekeme genoegen). Dag 1 bracht ons via Groningen, langs Duitsland waar veel wegwerkzaamheden waren, naar Denemarken. Vlak over de grens sloegen we ons kamp op in een blauw huisje, helemaal Ikea-style. Isa was helaas een beetje ziekjes, die was zo dapper, maar moest een paar keer overgeven, gelukkig niet in de auto. Dus maar lekker thuis wat gegeten en daarna met Lot in de speeltuin gespeeld. Tegen de tijd dat wij doodop wilden slapen, waren de meisjes opeens klaarwakker en klaar voor het betere keetwerk! Gelukkig lag tegen een uur of 11 iedereen te slapen.

Dag 2 was een prachtige rijdag. Denemarken zoals ik het me had voorgesteld: glooiende velden vol koren en mais. Houten huisjes, een mooi zonnetje tussen wat hoge wolken. Langs prachtige meren reden we en doo…

Familiediner

Het is zo'n echt zomeravondgevoel. Met zijn allen aan de buitentafel. De hele familie compleet. Opa en Oma terug van vakantie en wij klaar om te gaan. De meisjes mochten er een nachtje logeren, zodat wij rustig alles in konden pakken. Voor de gezelligheid hadden wij gekookt, krieltjes uit de oven, salade met avocado, tomaat, paprika, komkommer en pijnboompitjes en entrocote met brie. Een echt feestmaal. Wat is dat toch genieten!Alle spullen zijn gepakt. Morgen vertrekken we voor een week of drie. In twee dagen naar het noorden van Denemarken, met de boot naar Kristiansand in Noorwegen en dan in een week of 3 door Noorwegen en Zweden. Ik ben uiterst benieuwd. ScandinaviĆ« roept bij mij het Pippi Langkousgevoel op. Of het gevoel van de andere boeken van Astrid Lindgren. Hutten bouwen in het bos. Varen op meertjes, fikkie stoken. Versgevangen vis roosteren op de bbq. Joost heeft vandaag zelfs een hengel aangeschaft (Francine, wieweet sms ik nog wel voor tips als we niks vangen ;)). S…

Vakantiepret

Hoewel ik eigenlijk al meer dan een week in de vakantiestemming ben, was dinsdag mijn laatste werkdag. Nu dus echt, echt, echt vakantie! Maandag al het uitje naar het Amsterdamse Bos en het strand. Woensdag een ochtendje thuis. Isa was logeren en ik heb zomaar een heel boek uitgelezen, terwijl Lotte lekker aan het rommelen was.

's Middags zijn we naar Hoorn geweest. Ook weer een heel avontuur. Isa mocht in een boot in de haven kijken, die was weer eens een praatje begonnen. Ieder muurtje en heuveltje werd beklommen door de meisjes. We ontdekten een meerkoetnestje in een autoband in de haven en zagen hoe de moeder de kleintjes wurmen gaf. Omdat ze niet precies wist wie er nu wel en niet gehad hadden, at ze de helft van de wurmen zelf op. Tenminste zo zag het er uit volgens ons. Verder onderweg alle huizen goed bekijken, gevelstenen ontdekken, Lotte troosten die moe was en naar huis wilde (haar manier om te zeggen dat ze nieuwe dingen spannend vindt) en het museum van de 20e eeuw bek…

Avontuur

De eerste echte vakantiedag. Zo lekker om niet meteen 's morgens de kinderen in de kleren te krijgen, maar rustig aan te kunnen doen. 's Morgens spelletjes doen en er snel op uit, want het is zonnig.
Naar het Amsterdamse Bos, in de auto met zijn allen luisteren naar Room Eleven. Isa vindt het ook erg mooi "zij is denk ik wel de beste zangeres van Nederland, vind je niet, Mama?" (altijd die competitiedrang... ik heb maar gezegd dat ik het inderdaad erg mooi vond).
In het bos eerst naar het theater, het podium, de decorstukken, het bos eromheen, het maakte veel indruk, vooral op Lotte, die het maar spannend vond allemaal.
foto in de lachspiegel, en ja, we lachen allemaal! We zijn dus allemaal een beetje uit verhouding, maar deze foto roept voor mij wel echt het beeld op van vandaag. Drie gekke grietjes die samen op pad zijn.

Na het theater gaan we naar de speeleilanden. Isa is er in haar element. Het kan niet snel of spannend genoeg. Lotte vindt het nog steeds maar eng a…

Bostheater

Vriendin Suzanne werd op 7 7 07 7 jaar (nou ja, 3+4). Tijd voor een feestje. Ze had het geniale plan om naar het Amsterdamse Bos Theater te gaan. Dit jaar speelt Midzomernachtsdroom.
Het was zelfs de premiere, omdat het de dag ervoor zo regende.

En het was op en top Amsterdams Bos. Suzanne had een geweldige picknick verzorgd, met de meest zalige hapjes, de vliegtuigen zorgden voor een muzikale omlijsting van het voorprogramma, het werd langzaam donker terwijl er een geweldige voorstelling werd gespeeld.

Gewoon gaan kijken, het is echt de moeite waard!

Met mijn nieuwe camera heb ik kunnen experimenteren met avondfoto's zonder flits. En er zijn een paar echt best mooi geworden!

Herinneringen

Gisteravond was ik even aan het snuffelen in de kast boven. Daar liggen alle oude fotoalbums, dozen met herinnerdingen en een fotoboekje met allerlei fotootjes van Isa. Dat is een tijdje haar lievelingsboek geweest, toen ze een jaar was, ongeveer. Ze kon er geen genoeg van krijgen, al die foto's van zichzelf, van haar familie en van de dingen die ze leuk vindt.
En wat was het leuk om er weer eens doorheen te bladeren. Weliswaar vallen de insteekhoezen inmiddels uit elkaar, maar toch brengt het weer een hoop boven.

Je ziet zo duidelijk hoe Isa is en toen al was. Zelfs in mijn buik was ze al zo duidelijk aanwezig.
En nog geen uur oud was ze al superongeduldig, toen drinken uit mijn borst niet direct lukte. Schudden met haar hoofd! Het moest meteen, direct en precies zoals ze wilde!

Natuurlijk vond ik het de liefste en mooiste baby van de wereld, maar ook toen zag ik al wel wat voor intense donkere blik ze kon hebben. Grote bruine ogen, niets ontging haar.

Ze was niet boos hoor, helemaal …

Afscheid

Vandaag had Isa samen met de andere kinderen uit groep 1 en 2 een optreden. Bijna de laatste dag in groep 2. Volgens juf was ze van verlegen meisje uitgegroeid tot een derde juf en had ze echt zin in groep 3. Maar vandaag mochten ze nog optreden.
Isa was eerst een beetje teleurgesteld geweest. Omdat ze bij het Kerstspel al Jezus was geweest (in kerstvrouwjurk, zo'n openbare school staat hele vrije vertalingen toe), mochten nu andere kinderen een 'grote rol'. Isa mocht alleen meezingen bij de liedjes.

Maar ze had geluk. Een klasgenootje ging al eerder op vakantie en daardoor mocht zij ook een versje opzeggen. Ze had de hele tijd geoefend. Zelfs Lotte kende het uit haar hoofd:

"ik zou zo graag, dat lijkt me fijn
een echte koning willen zijn"

En ze deed het goed hoor! Ik krijg dan toch altijd wel weer een enorm brok in mijn keel. Net als alle andere ouders bij hun kinderen.

Aan het einde van de voorstelling kregen ze allemaal een map uitgereikt, vol met werkjes van de afg…

Cadeautje

Hoewel ik meestal best positief ben en niet snel klaag over het weer, ben ik het toch wel een beetje zat hoor. Best leuk, zingend fietsen in de regen, maar mag het nu ook weer eens mooi weer worden?

Aan de andere kant, hoe vaak krijg je dit soort cadeautjes? Zomaar? Op een avond, onderweg naar een vriendin?

Fototijd!

Zomaar wat foto's van de zondag. Je kunt erop klikken om ze groter te bekijken...Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more