Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2007

Koninginnedag

Even snel de mooiste foto's van vandaag. Morgen meer...
Avondzon

Het is avond, de warmte hangt nog in de tuin, maar het is eindelijk stil. Na al het gekwetter en gejoel van de kinderen is het nu rustig.
Ik maak een rondje en kijk hoe alle bloemen verder zijn gegroeid. De akelei staat nu volop in bloei, net alsof er allemaal elfjes aan het dansen zijn in het groen. Plotseling ontdek ik ook een paar bloesems in de appelboom, die eigenlijk dit jaar niet zou bloeien.
In het tegenlicht zie ik alle haartjes van de planten, soms is het net of ze in brand staan. Het is zo leuk om te zien hoe anders een tuin opeens kan zijn. Overdag een gezellige camping, met allemaal kinderpret. 's Avonds neem ik de rust om te kijken. Echt te kijken. En wat ik zie is mooi!

Een rondje met mijn fototoestel geeft me weer volop energie om daarna lekker te gaan sproeien. Zo, dat hebben ze wel nodig!


Zo grappig om te zien hoe de knopjes roze zijn, maar de bloemetjes spierwit.

Al die kleuren groen, die lijnen, bijna een abstract schilderij.

Gespetter

Zomer in april.
Een zwembadje, met de mond opgeblazen -pomp kwijt-, gevuld met klein laagje water.
Sterretjes zien op een zitzak in de schaduw van de appelboom. 't Was toch wel een hele klus, zo'n badje opblazen.

Maar kijk nou toch eens. Wat een pret. Wat een geluk. Een dag kan toch niet mooier dan dit?


Mijn mooie lieve Isa, die opeens last krijgt van meisjesonzekerheden. Bang dat ze uitgelachen wordt, dat ze niet mooi is. Bang om gek te doen, maar wel op het schoolplein haar overhemdjurk losknopen en vrolijk in hemd en onderbroek huppelend het hek uit gaan. Vakantie! De wereld ligt aan haar voeten op het ene moment, en vlak daarna vindt ze het allemaal maar weer moeilijk. Een mooi gesprekje tussen ons, vanmiddag. "Mama, mag ik bij je komen liggen?" Ja, natuurlijk, gezellig, het is heerlijk in de zon. "Ja, dan kan ik even rusten, mag ik naar je kijken mama?" Ja hoor. "mama, dit is echt de allermooiste dag van, van, van, eh, en wij hebben echt het allermooiste le…

Zonnig dagje

Hoera, we hebben een buitenkraan! Sinds vandaag! Net op tijd voor de tuin, de grond is al helemaal ingescheurd van de droogte.
Werk aan de winkel, dus!
Daarna tijd voor pauze, met een groot bord watermeloen. Isa gaat daarna uitrusten. Badlaken, een boek, boekenlegger, ligkussen. Ze is de hele tijd in de weer om alles neer te leggen. Ik denk dat ze welgeteld 20 seconden heeft gelegen, de rest van de tijd was ze heen en weer aan het rennen naar de buurmeisjes, terug naar huis om toch nog iets te halen. Fiets van buiten halen om naast haar handdoek te kunnen parkeren. Toch nog maar eens anders neerleggen de handdoek. Slippers netjes neerzetten. En weg was ze weer!

Ondertussen ook nog met de Twistcar op het terras rondjes rijden "naar mijn werk".

Lotte pakt het slimmer aan, die gaat echt even liggen. Maar ook zij roept iedere 20 tellen: tringeling, wakker worden allemaal! Mama, jij moet ook je ogen open doen! Oh, het is avond, slapen allemaal. Mama, jij moet je ogen dicht doen! T…

Her space my space: Silver & Garland

This ring I got as a birthdaypresent for my 35th birthday, last December. It's very special for me, because my boyfriend had the design made. The ring represents our love, through our children. A rose and a moon, for my daughters "Lotte Roos" and "Isa Luna", Roos means rose in Dutch and luna stands for moon of course.
I wear it all the time, a thing that Isa likes especially "because then we are always with you, even when we're not around". Exactly!


I lovelovelove this garland made by www.engelpunt.nl. It gives me the feeling of partytime!

Flowergarland Isa made for Eastern. The fresh roses dried and darkened, but I still like it.

Snippers zomer

Vandaag was een mooi voorproefje van de zomer. Lome dagen zonder haast. Werken in de tuin terwijl de kinderen bloemetjes plukken. Een tijdschrift lezen terwijl je de zon op je gezicht voelt branden, met een verse koffie verkeerd in je hand. Een stukje rijden in de Cadillac over mooie polderpaadjes. Stoppen voor een moedereend met wel 19 pulletjes! Stukje wandelen in de polder en op de dijk met uitzicht op lammetjes, broedende zwanen en een reiger die aast op vis. Een ijsje eten. Lotte die zelf kan schommelen en heel hoog durft. Een wijntje drinken met vrienden en ter plekke bedenken dat het een mooie gelegenheid is om te barbecueen. Genieten van gezellig gezelschap, koude witte wijn en goed eten met de zon op je gezicht. Niets moeten, geen programma, geen drukke afspraken, maar alles gewoon lekker op je af laten komen. De dag ontvouwt zich vanzelf.
Als dit geen voorproefje van een lange warme zomer is.....


Her space my space: Egg No eggs left in the fridge, finished them all yesterday. B…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more