Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2006

Mijlpaal

Al een hele tijd zit Isa's tand los. Ze is er de laatste dagen enorm mee in de weer. Iedereen moet de wiebeltand zien en ze verzint allerlei manieren om 'm eruit te krijgen. Flossen, frunniken, tot aan zelfverzonnen constructies met touwtjes aan deuren aan toe.

Ook Joost moet het proberen, maar het lukt maar niet.

Gaat 'ie er echt bijna uit papa?

Wie weet lukt het met zo'n vorkje?

Vast een beker water bij de hand "voor al het bloed"? Huh, wat heeft zij er nu weer een speciale ideeën over...

Maar tijdens het eten van een broodje gaat 'ie er opeens zomaar uit!

Wat is ze trots! Snel het doosje (waarin mijn ring zat, maar wat zij nu mag hebben) gepakt.

Dat is 'm dan, een minitandje...

Heel voorzichtig in het doosje!
En de volgende morgen ligt op haar ontbijtbordje een kaartje van de tandenfee! (door het verjaardagsfeestje durfde ze 's nachts niet te komen....)Liften

Nee hoor, liften heeft niks te maken met je duim uitsteken bij de snelweg, of met omhoog gaan in hoge gebouwen. Het is weer zo'n scrapterm, die eigenlijk gewoon staat voor na-apen. Maar liften klinkt wat beter. Ik noem het ook wel "inspiratie", dat klinkt nog beter! Dit was de inspiratie:En dit heb ik ervan gemaakt!

Count your blessings

Soms lopen dingen anders dan je hoopt. Maar laat ik maar proberen me te focussen op wat WEL leuk is. En dat was het, een supergezellige avond, gluhwijn in de pan, vuurtje in de tuin en met zijn allen buiten. Logisch toch, zo midden in de winter?
Deze had Isa helemaal zelf voor me gemaakt. Ze had een plaatje wat ze als voorbeeld gebruikte, maar ik stond helemaal verbaasd. Ze vond 'm zelf ook zo mooi, maar omdat ik jarig was, mocht ik 'm hebben!
's Middags kwamen de buurmeisjes nog even om te knutselen.
En om alvast het marshmellow braden te oefenen!

Ziek

Even geen update. Ik ben ziek. Was gisteren al niet lekker, maar moest nog even doorzetten voor een vrijgezellenfeestje dat ik had georganiseerd en wat gelukkig wel goed gelukt was. Ik heb me er maar even overheen gezet, maar vandaag.... Niks waard. Dus ik duik mijn bed weer in.

Een verjaardagsmorgen

's Nachts mogen blijven liggen, terwijl Joost er uit gaat voor huilende Lottes. 's Morgens uitslapen en nog even in bed rustig wakker worden, terwijl het beneden zo gezellig klinkt. Ze zijn aan het oefenen met verjaardagsliedjes.
Als ik roep dat ik wakker ben, word ik bestormd door twee meisjes en een man die me bedelven onder de kusjes. Ik moet daarna naast de verjaardagsstoel zitten (die ligt vol met cadeautjes) en van alles uitpakken. Een tekening van Lotte van "de grote pop van de Efteling" (is heel wat, want dat vindt ze het engste wat er is), een mooie tekening van Isa met een prachtig zelfgekleid beertje, waar ik gisteren zo van stond te kijken en waar ze zo trots op was, maar die ze toch aan mij wilde geven omdat ik 'm zo mooi vond. Een heel mooi melkopschuimapparaatje van de meisjes. En, als klap op de vuurpijl een supercadeau van Joost. Al maanden was hij stiekem in de weer. Ik begon bijna te denken dat hij een affaire had, zo vaak moest hij even weg &q…

35

Het is vast heel iemand anders. Niet ik.

35. Dan ben je oud. Al bijna op de helft van je leven.
Heb je een hypotheek.
Een man waar je al jaren aan vast zit.
Een stuk of 2 kinderen.
Een baan waar je al een paar jaar mee bezig bent.
Dan komen grijze haren. En rimpels.
Zie je er al bijna uit als oma.
Dan red je het niet meer om een nacht door te halen.
Dan is de lol er wel een beetje af.

Zo dacht ik toen ik tegen de 20 was.

En nu is het zover. Oh My God, ik ben 35. Ik knijp in mijn arm. Het is echt zo.

35. Maar ik voel me nog een meisje. Kom nog steeds pas net kijken Heb wel een hypotheek. Maar vooral een huisje waar ik ontzettend gelukkig in ben. Zit al wel jaren aan dezelfde man vast, maar ben nog steeds verliefd (al zei hij vanmorgen dat hij maar op zoek moest naar een jongere vriendin...) Een stuk of 2 kinderen. De liefste en mooiste die ik kan verzinnen, die me gelukkiger dan ooit maken (en vooruit, zo nu en dan ook vermoeider, geirriteerder en minder zelfstandig dan ooit). Die baan is gelukkig mij…

Scrappen

Het was er al een tijdje niet meer van gekomen, maar gisteren ben ik lekker aan de slag gegaan.
De hele tafel vol spullen.
Voor het eerst sinds maanden was Isa weer een keertje wakker, rond een uur of tien. Van mij mocht ze er even uit, even op haar stoel bij me zitten. Al fluisterend besprak ze hoe mooi ze de dingen vond die ik maakte "jij vindt dat altijd leuk he, om lekker te gaan scrappen?". Ze aaide de papiertjes, knipte ook een bloemetje uit en keek lekker om zich heen. Na een half uurtje was ik klaar en gingen we samen naar boven.
Dit was het resultaat...

Vlinder, ik wilde weer eens een kleurige lay out maken. Had deze foto al eens uitgeprint. De haakjes heb ik zelf uit handgeschept papier geknipt. Het gekleurde papier heeft aan de randen twee stroken met kerstlint. Uit vellum heb ik het tekstgedeelte geknipt en ergens onder uit een la kwam nog zo'n kitscherige vlinder... Twee groene dikke stickers als extra kleuraccent en ik vond 'm vrolijkmakend!Deze vond ik l…

Tweede Kerstdag-fotoimpressie

We gaan er even op uit, naar een boerderij met een kerststalexpositie. Isa ontdekt meteen dit mooie fotomoment...

En hier staan ze samen...Het was een bizarre kersttentoonstelling, maar dit bijschrift sprong er wel uit!


Daarna lekker even een frisse neus halen in het mooie plaatsje De Rijp.Waar zelfs met Kerst hangjongeren gesignaleerd worden...Tijd voor een lekker glas warme wijn in een kerstig cafeetje.


Muppie 1


En muppie 2.


Ik met mijn mammie.


's Avonds de tafel gezellig maken en samen met Joost de keuken in. Een uitgebreid viergangendiner hadden we bedacht. En echt, alles was lekker!

Het is wel heel gezellig in huis.


Vooraf hadden we een garnalensoepje en filodeegpakketjes gevuld met feta en roomkaas.
Joost had als hoofdgerecht gevuld lamsrack gemaakt, met gegrilde groente en krieltjes in de schil. Isa en Lotte smulden overal uitgebreid van, terwijl het eigenlijk al lang bedtijd was geweest.

Eten als de leeuw, dat gaat bij Isa altijd goed! Tussendoor droeg mijn moeder kerstg…

Kerstmis

Een heel gezellige eerste kerstdag, de hele familie bij elkaar. Jan en Ans hebben een zalige lunch verzorgd. Het was supergezellig, zo met zijn allen. Echt genieten...

Isa was weer helemaal verliefd op Cato. Zo leuk om te zien hoe zorgzaam en lief ze is, onze wildebras!


Marijn deed vast iets grappigs...

Wat een mooitje is ze toch, mijn lieve nichtje Cato!

Maar ja, met zo'n mooie moeder....

Joost, trotse oom.


Natuurlijk ook weer sterretjes afsteken in de avondschemering.

Marijn vond dat wel een beetje spannend.

Lekker knuffelen en boekjes lezen bij Oma.

Ze wilde heel eventjes stilstaan bij de boom, op voorwaarde dat ik deze foto zou gaan scrappen.

Alle grote kleinkinderen onder de kerstboom.

Knuffelen, hoe meer vrede op aarde wil je het hebben? ;)

Oom Koen wil Isa wel even helpen met haar losse tand.

Een zalig kerstfeest voor iedereen!
En hier ben ik zelf ook nog, al puzzelend met Isa. (P.S. Ik baal een beetje van mijn camera, de flits/lichtmeting lijkt wel niet helemaal in orde, de f…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more