Skip to main content

ZiekZe is ziek. Het arme kippetje. Het arme dappere kippetje.

Gisteravond begon het, toen Joost en ik besloten hadden dat we niet zouden koken, maar gewoon lekker wat bij de Griek zouden gaan eten met zijn vieren. Lotte at haar buikje rond. Maar Isa roerde wat op haar bord. Keek met moeie ogen om zich heen en viel uiteindelijk tijdens het eten bij papa op schoot in slaap. Het was een kort etentje.

En vannacht was een lange, lange nacht. Om de haverklap moest ze weer spugen. Ze pakte zelf al steeds dapper haar emmertje, maar toch moesten we het bed verschonen. Haar oor deed zo'n pijn. Ze wist niet hoe ze moest liggen en ieder half uur ging er een zachtpiepend geklaaghuil door het huis. En iedere keer als ze gespuugd had, dan ging het wel weer. Wonderbaarlijk hoe snel kinderen accepteren dat de situatie nou eenmaal zo is.
En nu ligt ze op de bank. Onder een dekentje. Eindelijk in slaap. Mijn dappere kipje.

Comments

Patricia said…
Ach gossie, ook al ziek! Het arme schaap....
Beterschap hoor...
Fleur said…
Arme Isa, snel beter worden hoor; kun je van het weekend weer heerlijk spelen en zwemmen!

(Fiene was maandag ook ziek; ook spugen (op school). Dinsdag wilde ze perse weer naar school, bang om de kerstliedjes en de werkjes voor het kerstfeest te missen. 's Middags thuis gebleven en ruim 3 uur geslapen. Vanmiddag ook weer even verplicht naar bed. Dan kan ze er van het weekend ook weer lekker tegenaan!)

Sterkte Jo met de zieke Isa.....
Agossie..... heeft ze ooronsteking? Wat vervelend joh! Laat er maar lekker bij je op de bank... en beterschap!
Francine said…
Aaaach. Klein smurfie, wat ziet ze wit.

Beterschap!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more