Skip to main content

ZiekZe is ziek. Het arme kippetje. Het arme dappere kippetje.

Gisteravond begon het, toen Joost en ik besloten hadden dat we niet zouden koken, maar gewoon lekker wat bij de Griek zouden gaan eten met zijn vieren. Lotte at haar buikje rond. Maar Isa roerde wat op haar bord. Keek met moeie ogen om zich heen en viel uiteindelijk tijdens het eten bij papa op schoot in slaap. Het was een kort etentje.

En vannacht was een lange, lange nacht. Om de haverklap moest ze weer spugen. Ze pakte zelf al steeds dapper haar emmertje, maar toch moesten we het bed verschonen. Haar oor deed zo'n pijn. Ze wist niet hoe ze moest liggen en ieder half uur ging er een zachtpiepend geklaaghuil door het huis. En iedere keer als ze gespuugd had, dan ging het wel weer. Wonderbaarlijk hoe snel kinderen accepteren dat de situatie nou eenmaal zo is.
En nu ligt ze op de bank. Onder een dekentje. Eindelijk in slaap. Mijn dappere kipje.

Comments

Patricia said…
Ach gossie, ook al ziek! Het arme schaap....
Beterschap hoor...
Fleur said…
Arme Isa, snel beter worden hoor; kun je van het weekend weer heerlijk spelen en zwemmen!

(Fiene was maandag ook ziek; ook spugen (op school). Dinsdag wilde ze perse weer naar school, bang om de kerstliedjes en de werkjes voor het kerstfeest te missen. 's Middags thuis gebleven en ruim 3 uur geslapen. Vanmiddag ook weer even verplicht naar bed. Dan kan ze er van het weekend ook weer lekker tegenaan!)

Sterkte Jo met de zieke Isa.....
Agossie..... heeft ze ooronsteking? Wat vervelend joh! Laat er maar lekker bij je op de bank... en beterschap!
Francine said…
Aaaach. Klein smurfie, wat ziet ze wit.

Beterschap!

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…