Skip to main content

ZiekZe is ziek. Het arme kippetje. Het arme dappere kippetje.

Gisteravond begon het, toen Joost en ik besloten hadden dat we niet zouden koken, maar gewoon lekker wat bij de Griek zouden gaan eten met zijn vieren. Lotte at haar buikje rond. Maar Isa roerde wat op haar bord. Keek met moeie ogen om zich heen en viel uiteindelijk tijdens het eten bij papa op schoot in slaap. Het was een kort etentje.

En vannacht was een lange, lange nacht. Om de haverklap moest ze weer spugen. Ze pakte zelf al steeds dapper haar emmertje, maar toch moesten we het bed verschonen. Haar oor deed zo'n pijn. Ze wist niet hoe ze moest liggen en ieder half uur ging er een zachtpiepend geklaaghuil door het huis. En iedere keer als ze gespuugd had, dan ging het wel weer. Wonderbaarlijk hoe snel kinderen accepteren dat de situatie nou eenmaal zo is.
En nu ligt ze op de bank. Onder een dekentje. Eindelijk in slaap. Mijn dappere kipje.

Comments

Patricia said…
Ach gossie, ook al ziek! Het arme schaap....
Beterschap hoor...
Fleur said…
Arme Isa, snel beter worden hoor; kun je van het weekend weer heerlijk spelen en zwemmen!

(Fiene was maandag ook ziek; ook spugen (op school). Dinsdag wilde ze perse weer naar school, bang om de kerstliedjes en de werkjes voor het kerstfeest te missen. 's Middags thuis gebleven en ruim 3 uur geslapen. Vanmiddag ook weer even verplicht naar bed. Dan kan ze er van het weekend ook weer lekker tegenaan!)

Sterkte Jo met de zieke Isa.....
Agossie..... heeft ze ooronsteking? Wat vervelend joh! Laat er maar lekker bij je op de bank... en beterschap!
Francine said…
Aaaach. Klein smurfie, wat ziet ze wit.

Beterschap!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more