Skip to main content

Weekendje Limburg

Een weekendje in Limburg, met zijn viertjes. Genieten van truttigheid troef in een "kleinschalig" Landalpark.


De speeltuin is meteen een groot succes. Isa is weer helemaal beter. Echt, zo'n verschil met de dag ervoor. Gek hoe dat gaat bij kinderen....

Joost met zijn meisjes. Zo zie je weer extra goed hoe die drie op elkaar lijken....

De eerste avond naar een kaarsjesavond geweest in een dorpje in de buurt. Of nou ja, niet echt in de buurt. Limburg blijkt best groot te zijn ;), het was nog zeker een uur rijden voor we er waren. Het was wel echt leuk en Kerstig. Vuurpotten op straat, overal kaarsjes, concerten in de kerkjes, Isa vond het prachtig, Lotte een beetje overweldigend. Warme choco en gluhwijn toe. Helemaal in de sfeer.

Ik had sterretjes gekocht voor het echte vakantie-effect. Vonden ze mooi!
Zoals het een burgerlijke vakantie in een bungalowpark betaamt, zijn we natuurlijk ook gaan midgetgolven (let wel, ik ben erg dol op burgerlijk, wat is er nu leuker dan lol trappen in een jaren '70 zaaltje vol plastic planten). Lotte heeft een superstrategie, maar deed 't ook vaak met de hand. Isa ging steeds beter. Joost sloeg een gat in de muur....

Wat kun je nu beter doen op een regenachtige zaterdagmiddag dan te gaan gamen. (na een hele tocht in de omgeving, voor niks naar de kasteeltuinen van Arcen, ik had gelezen dat die helemaal in wintersferen zouden zijn, maar het was gesloten...). Isa ontpopt zich tot een fanatiek flipperraarster. Lotte vindt het mooi om te sturen, zelfs als het apparaat niet aan staat.

Nog meer momenten, gewoon simpele momenten van een knus weekend. Eendjes eten geven. Ijsje als toetje. Knutselen. Een koekje eten. Autorijden op het park. Dat soort dingen.
Uitzicht vanaf ons huisje. Ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het is op zijn voordeligst genomen. Je ziet niet de smurfenblauwe buurhuisjes. Ook heb ik de bouwplaats aan de overkant er strategisch niet op gezet. Net zoals alle plassen op het terrein, de grauwe vouwwagens, het zielige kangaroeweitje (HUH?, ja, echt, twee kangaroes en een tuinhuisje, ik verzin het niet), de foute kerstversiering in het grote gebouw. Staat er allemaal ook niet op. Moet je ook niet doen. Je kunt zo'n weekendje altijd negatief benaderen, maar je kunt ook kijken naar alle leuke en mooie dingen. Vind ik leuker...
Als afsluiting een soort freakshow. De grootste levende kerststal van Europa, zo stond het aangeprezen in een folder. In Weert, toch richting huis. Ja, er waren drie schapen en een kooi marmotten (ook dat verzin ik niet), maar verder bestond de levende kerststal uit meer dan honderd opgezette dieren. Het stalletje met Jozef en Maria en het kindje Jezus werd niet vergezeld door een os, al stond er wel een koe. Nee, in deze stal stond een Berner Senner (toch?), terwijl er geen herders toekeken, maar een enorme bruine beer en een nieuwsgierige ijsbeer. Met op de achtergrond ook nog een krokodil. Natuurlijk.
Isa vond het wel prachtig. Wanneer kun je nu een tijger aaien? Lotte vond het maar eng allemaal. Al verhaalde ze wat later boven een chocomel heel stoer over de tijger, die "Wroah!" doet. En het kindje Jezus? Daar waren Maria bij, en Joost.
Nee, Jozefien, zo verbeterde Isa haar.
Toch het kerstverhaal nog maar eens vertellen....

Comments

Francine said…
prachtig. Geweldige foto's. Ik kan de sfeer hier voelen.
Angelique said…
Hmmmm, niet zoveel te beleven in Limburg in de herfst.... (ik had ook al geen goede tips kunnen verzinnen, vandaar ook nog niets gepost. In de zomer is er veel meer te doen).
Volgende keer toch maar gewoon bij ons aankomen, ik dacht dat jullie dat misschien te saai en burgerlijk zouden vinden ;-), maar veel stoer alternatief was er nu ook niet.

Groetjes Angelique
Wat een mooie foto's, erg gaaf hoe je er blokken van hebt gemaakt!! Zal vast erg gezellig zijn geweest!!
femke said…
Wat lijkt Lotte toch al groot, zo met die staartjes zeker! Wel kneuterig gezellig allemaal Jo!
Fleur said…
Heerlijke foto's om te zien! Fijn zo weer even tijd met en voor elkaar gehad.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more