Skip to main content

Weekendje Limburg

Een weekendje in Limburg, met zijn viertjes. Genieten van truttigheid troef in een "kleinschalig" Landalpark.


De speeltuin is meteen een groot succes. Isa is weer helemaal beter. Echt, zo'n verschil met de dag ervoor. Gek hoe dat gaat bij kinderen....

Joost met zijn meisjes. Zo zie je weer extra goed hoe die drie op elkaar lijken....

De eerste avond naar een kaarsjesavond geweest in een dorpje in de buurt. Of nou ja, niet echt in de buurt. Limburg blijkt best groot te zijn ;), het was nog zeker een uur rijden voor we er waren. Het was wel echt leuk en Kerstig. Vuurpotten op straat, overal kaarsjes, concerten in de kerkjes, Isa vond het prachtig, Lotte een beetje overweldigend. Warme choco en gluhwijn toe. Helemaal in de sfeer.

Ik had sterretjes gekocht voor het echte vakantie-effect. Vonden ze mooi!
Zoals het een burgerlijke vakantie in een bungalowpark betaamt, zijn we natuurlijk ook gaan midgetgolven (let wel, ik ben erg dol op burgerlijk, wat is er nu leuker dan lol trappen in een jaren '70 zaaltje vol plastic planten). Lotte heeft een superstrategie, maar deed 't ook vaak met de hand. Isa ging steeds beter. Joost sloeg een gat in de muur....

Wat kun je nu beter doen op een regenachtige zaterdagmiddag dan te gaan gamen. (na een hele tocht in de omgeving, voor niks naar de kasteeltuinen van Arcen, ik had gelezen dat die helemaal in wintersferen zouden zijn, maar het was gesloten...). Isa ontpopt zich tot een fanatiek flipperraarster. Lotte vindt het mooi om te sturen, zelfs als het apparaat niet aan staat.

Nog meer momenten, gewoon simpele momenten van een knus weekend. Eendjes eten geven. Ijsje als toetje. Knutselen. Een koekje eten. Autorijden op het park. Dat soort dingen.
Uitzicht vanaf ons huisje. Ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het is op zijn voordeligst genomen. Je ziet niet de smurfenblauwe buurhuisjes. Ook heb ik de bouwplaats aan de overkant er strategisch niet op gezet. Net zoals alle plassen op het terrein, de grauwe vouwwagens, het zielige kangaroeweitje (HUH?, ja, echt, twee kangaroes en een tuinhuisje, ik verzin het niet), de foute kerstversiering in het grote gebouw. Staat er allemaal ook niet op. Moet je ook niet doen. Je kunt zo'n weekendje altijd negatief benaderen, maar je kunt ook kijken naar alle leuke en mooie dingen. Vind ik leuker...
Als afsluiting een soort freakshow. De grootste levende kerststal van Europa, zo stond het aangeprezen in een folder. In Weert, toch richting huis. Ja, er waren drie schapen en een kooi marmotten (ook dat verzin ik niet), maar verder bestond de levende kerststal uit meer dan honderd opgezette dieren. Het stalletje met Jozef en Maria en het kindje Jezus werd niet vergezeld door een os, al stond er wel een koe. Nee, in deze stal stond een Berner Senner (toch?), terwijl er geen herders toekeken, maar een enorme bruine beer en een nieuwsgierige ijsbeer. Met op de achtergrond ook nog een krokodil. Natuurlijk.
Isa vond het wel prachtig. Wanneer kun je nu een tijger aaien? Lotte vond het maar eng allemaal. Al verhaalde ze wat later boven een chocomel heel stoer over de tijger, die "Wroah!" doet. En het kindje Jezus? Daar waren Maria bij, en Joost.
Nee, Jozefien, zo verbeterde Isa haar.
Toch het kerstverhaal nog maar eens vertellen....

Comments

Francine said…
prachtig. Geweldige foto's. Ik kan de sfeer hier voelen.
Angelique said…
Hmmmm, niet zoveel te beleven in Limburg in de herfst.... (ik had ook al geen goede tips kunnen verzinnen, vandaar ook nog niets gepost. In de zomer is er veel meer te doen).
Volgende keer toch maar gewoon bij ons aankomen, ik dacht dat jullie dat misschien te saai en burgerlijk zouden vinden ;-), maar veel stoer alternatief was er nu ook niet.

Groetjes Angelique
Wat een mooie foto's, erg gaaf hoe je er blokken van hebt gemaakt!! Zal vast erg gezellig zijn geweest!!
femke said…
Wat lijkt Lotte toch al groot, zo met die staartjes zeker! Wel kneuterig gezellig allemaal Jo!
Fleur said…
Heerlijke foto's om te zien! Fijn zo weer even tijd met en voor elkaar gehad.

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…