Skip to main content

Weekendje Limburg

Een weekendje in Limburg, met zijn viertjes. Genieten van truttigheid troef in een "kleinschalig" Landalpark.


De speeltuin is meteen een groot succes. Isa is weer helemaal beter. Echt, zo'n verschil met de dag ervoor. Gek hoe dat gaat bij kinderen....

Joost met zijn meisjes. Zo zie je weer extra goed hoe die drie op elkaar lijken....

De eerste avond naar een kaarsjesavond geweest in een dorpje in de buurt. Of nou ja, niet echt in de buurt. Limburg blijkt best groot te zijn ;), het was nog zeker een uur rijden voor we er waren. Het was wel echt leuk en Kerstig. Vuurpotten op straat, overal kaarsjes, concerten in de kerkjes, Isa vond het prachtig, Lotte een beetje overweldigend. Warme choco en gluhwijn toe. Helemaal in de sfeer.

Ik had sterretjes gekocht voor het echte vakantie-effect. Vonden ze mooi!
Zoals het een burgerlijke vakantie in een bungalowpark betaamt, zijn we natuurlijk ook gaan midgetgolven (let wel, ik ben erg dol op burgerlijk, wat is er nu leuker dan lol trappen in een jaren '70 zaaltje vol plastic planten). Lotte heeft een superstrategie, maar deed 't ook vaak met de hand. Isa ging steeds beter. Joost sloeg een gat in de muur....

Wat kun je nu beter doen op een regenachtige zaterdagmiddag dan te gaan gamen. (na een hele tocht in de omgeving, voor niks naar de kasteeltuinen van Arcen, ik had gelezen dat die helemaal in wintersferen zouden zijn, maar het was gesloten...). Isa ontpopt zich tot een fanatiek flipperraarster. Lotte vindt het mooi om te sturen, zelfs als het apparaat niet aan staat.

Nog meer momenten, gewoon simpele momenten van een knus weekend. Eendjes eten geven. Ijsje als toetje. Knutselen. Een koekje eten. Autorijden op het park. Dat soort dingen.
Uitzicht vanaf ons huisje. Ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het is op zijn voordeligst genomen. Je ziet niet de smurfenblauwe buurhuisjes. Ook heb ik de bouwplaats aan de overkant er strategisch niet op gezet. Net zoals alle plassen op het terrein, de grauwe vouwwagens, het zielige kangaroeweitje (HUH?, ja, echt, twee kangaroes en een tuinhuisje, ik verzin het niet), de foute kerstversiering in het grote gebouw. Staat er allemaal ook niet op. Moet je ook niet doen. Je kunt zo'n weekendje altijd negatief benaderen, maar je kunt ook kijken naar alle leuke en mooie dingen. Vind ik leuker...
Als afsluiting een soort freakshow. De grootste levende kerststal van Europa, zo stond het aangeprezen in een folder. In Weert, toch richting huis. Ja, er waren drie schapen en een kooi marmotten (ook dat verzin ik niet), maar verder bestond de levende kerststal uit meer dan honderd opgezette dieren. Het stalletje met Jozef en Maria en het kindje Jezus werd niet vergezeld door een os, al stond er wel een koe. Nee, in deze stal stond een Berner Senner (toch?), terwijl er geen herders toekeken, maar een enorme bruine beer en een nieuwsgierige ijsbeer. Met op de achtergrond ook nog een krokodil. Natuurlijk.
Isa vond het wel prachtig. Wanneer kun je nu een tijger aaien? Lotte vond het maar eng allemaal. Al verhaalde ze wat later boven een chocomel heel stoer over de tijger, die "Wroah!" doet. En het kindje Jezus? Daar waren Maria bij, en Joost.
Nee, Jozefien, zo verbeterde Isa haar.
Toch het kerstverhaal nog maar eens vertellen....

Comments

Francine said…
prachtig. Geweldige foto's. Ik kan de sfeer hier voelen.
Angelique said…
Hmmmm, niet zoveel te beleven in Limburg in de herfst.... (ik had ook al geen goede tips kunnen verzinnen, vandaar ook nog niets gepost. In de zomer is er veel meer te doen).
Volgende keer toch maar gewoon bij ons aankomen, ik dacht dat jullie dat misschien te saai en burgerlijk zouden vinden ;-), maar veel stoer alternatief was er nu ook niet.

Groetjes Angelique
Wat een mooie foto's, erg gaaf hoe je er blokken van hebt gemaakt!! Zal vast erg gezellig zijn geweest!!
femke said…
Wat lijkt Lotte toch al groot, zo met die staartjes zeker! Wel kneuterig gezellig allemaal Jo!
Fleur said…
Heerlijke foto's om te zien! Fijn zo weer even tijd met en voor elkaar gehad.

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more