Skip to main content

Van Isa voor Storm

Isa kijkt wel eens met me mee als ik mijn logrondje doe. Zo kwamen we langs het nieuws van Storm.

Isa vond het wel zo vreselijk zielig, zo'n klein babietje en dan in het ziekenhuis en ook nog met de Kerst. Ze heeft het er vaak over gehad, alsof ze Storm persoonlijk kent. Ook tegen vriendin Fleur vertelde ze het zielige verhaal. En vandaag toen ze uit school kwam, wilde ze schilderen. Voor Storm.
Ze maakte een ziekenhuis, met een brancard, waarop Storm kon liggen. Ook een rontgenapparaat (dat oranje ding), want dat kent ze van haar eigen bezoek aan het ziekenhuis. Ze maakte ramen die ze met een prikpen open maakte, zodat Storm ook naar buiten kon kijken.
En ze liep al een beetje op het goede nieuws vooruit, wat ik net pas zag, want ze tekende daarna Storms huis. Een heel klein huisje, voor een heel klein babietje. Op blokken, want dat vinden baby's mooi. Ernaast maakte ze een groot huis, want hij had toch ook een grote zus? Daarom maakte ze de lucht roze, want dat is het mooiste. En daarna ging ze krassen. "Ja, dat doe ik voor Storm hoor mama, ik vind krassen niet meer zo mooi, maar baby's vinden dat altijd heel mooi, daarom doe ik dat nu een keer".

Ik hoop dat de tekeningen en de gedachten erachter nog een beetje helpen om weer helemaal op te knappen!

Comments

Francine said…
Oh dat is gewoon

ZO LIEF!!!


En Isa, meissie, weet je, al die lieve dingetjes zoals jij nou hebt gedaan, dat helpt állemaal om Storm weer snel beter te maken! Dank je wel! Storms mama vindt je tekening ook PRACHTIG!
Angelique said…
Echt superlief!
Zo leuk, al die logica erachter.

Erg mooi hoor Isa!

Groetjes Angelique
Gossie, wat ontzettend lief van jou Isa!! En... het heeft geholpen he, gelukkig is ie weer thuis!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more