Skip to main content

Scrappen

Het was er al een tijdje niet meer van gekomen, maar gisteren ben ik lekker aan de slag gegaan.

De hele tafel vol spullen.

Voor het eerst sinds maanden was Isa weer een keertje wakker, rond een uur of tien. Van mij mocht ze er even uit, even op haar stoel bij me zitten. Al fluisterend besprak ze hoe mooi ze de dingen vond die ik maakte "jij vindt dat altijd leuk he, om lekker te gaan scrappen?". Ze aaide de papiertjes, knipte ook een bloemetje uit en keek lekker om zich heen. Na een half uurtje was ik klaar en gingen we samen naar boven.

Dit was het resultaat...


Vlinder, ik wilde weer eens een kleurige lay out maken. Had deze foto al eens uitgeprint. De haakjes heb ik zelf uit handgeschept papier geknipt. Het gekleurde papier heeft aan de randen twee stroken met kerstlint. Uit vellum heb ik het tekstgedeelte geknipt en ergens onder uit een la kwam nog zo'n kitscherige vlinder... Twee groene dikke stickers als extra kleuraccent en ik vond 'm vrolijkmakend!

Deze vond ik lastiger. Ik had een keer allerlei foto's geprint, leek me handig, dan kon direct uitkiezen als ik eens zin had om te scrappen. Maar in de praktijk is dat toch niet zo handig. Je zit altijd vast aan hetzelfde formaat. Terwijl ik meer ben van bijvoorbeeld een grote en een kleine foto. Maar goed, toch maar mee aan de slag gegaan. Ook wilde ik eindelijk eens wat doen met het prachtige papier. Het is al bijna een schilderij op zichzelf. Een foto kan er niet veel meer aan toevoegen, het wordt al snel te druk. Maar what the heck, wat maakt het uit, als je maar lekker bezig bent! Dus beetje knippen, schuiven, de SintSurprise afwrijfletters gebruikt (leuk zijn ze he?, dank je Elianne!), zelf wat teksten erbij en huppetee, daar is er weer een!

Sneak Preview

Met mijn scrapclubje doen we regelmatig uitdagingen. Dat is erg leuk. Iedere keer kiest iemand anders een lay out die we allemaal op onze eigen manier na gaan maken. Altijd weer leuk om te zien hoe iedereen de uitdaging heeft geinterpreteerd. Dit is vast een tipje van de sluier van die van mij van deze keer....

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more