Skip to main content

Scrappen

Het was er al een tijdje niet meer van gekomen, maar gisteren ben ik lekker aan de slag gegaan.

De hele tafel vol spullen.

Voor het eerst sinds maanden was Isa weer een keertje wakker, rond een uur of tien. Van mij mocht ze er even uit, even op haar stoel bij me zitten. Al fluisterend besprak ze hoe mooi ze de dingen vond die ik maakte "jij vindt dat altijd leuk he, om lekker te gaan scrappen?". Ze aaide de papiertjes, knipte ook een bloemetje uit en keek lekker om zich heen. Na een half uurtje was ik klaar en gingen we samen naar boven.

Dit was het resultaat...


Vlinder, ik wilde weer eens een kleurige lay out maken. Had deze foto al eens uitgeprint. De haakjes heb ik zelf uit handgeschept papier geknipt. Het gekleurde papier heeft aan de randen twee stroken met kerstlint. Uit vellum heb ik het tekstgedeelte geknipt en ergens onder uit een la kwam nog zo'n kitscherige vlinder... Twee groene dikke stickers als extra kleuraccent en ik vond 'm vrolijkmakend!

Deze vond ik lastiger. Ik had een keer allerlei foto's geprint, leek me handig, dan kon direct uitkiezen als ik eens zin had om te scrappen. Maar in de praktijk is dat toch niet zo handig. Je zit altijd vast aan hetzelfde formaat. Terwijl ik meer ben van bijvoorbeeld een grote en een kleine foto. Maar goed, toch maar mee aan de slag gegaan. Ook wilde ik eindelijk eens wat doen met het prachtige papier. Het is al bijna een schilderij op zichzelf. Een foto kan er niet veel meer aan toevoegen, het wordt al snel te druk. Maar what the heck, wat maakt het uit, als je maar lekker bezig bent! Dus beetje knippen, schuiven, de SintSurprise afwrijfletters gebruikt (leuk zijn ze he?, dank je Elianne!), zelf wat teksten erbij en huppetee, daar is er weer een!

Sneak Preview

Met mijn scrapclubje doen we regelmatig uitdagingen. Dat is erg leuk. Iedere keer kiest iemand anders een lay out die we allemaal op onze eigen manier na gaan maken. Altijd weer leuk om te zien hoe iedereen de uitdaging heeft geinterpreteerd. Dit is vast een tipje van de sluier van die van mij van deze keer....

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…