Skip to main content

Pré kerstsfeer

De kerstkriebels lijken ieder jaar wel eerder te komen. De goede Sint heeft zijn hielen nog maar net gelicht, of we maken ons huis in kerstsfeer.

Ik ben er dol op. Als vierjarige kleuter zei ik het al tegen de juf van mijn klas: "ik vind het zo gezellig, al die lichtjes!". Een karakter verandert niet meer. Het is ook zo gezellig! Ik vind het zo leuk om in het donker naar school te fietsen en om het al vroeg te zien schemeren. Tijd om de lichtjes aan te steken.

Dit jaar maar eens een grote boom. Natuurlijk moet de hele kamer weer omgegooid, maar dat hoort erbij. Ik hou van kitsch, van veel kleur, precies zoals onze boom is. Isa en Lotte hebben meegeholpen met versieren.

Vanmorgen kon ik niet wachten om mijn bed uit te gaan. Naar beneden, lichtjes aan en genieten maar!


Samen met Isa heb ik de takjes eucalyptus uit het verdorde rozenboeket gehaald om er een mooie krans van te maken. Mijn vingers ruiken nog steeds naar Turks stoombad!Sfeer!Isa en Lotte zijn samen aan het bouwen terwijl ik aan het koken ben. Hierboven doet Lotte de kerstvrouwdans.En hier wil Lotte zowaar poseren als een echt model. Tanden bloot en smilen maar! Wat staat dat jurkje lief! (tip: 1,99 bij Leen Bakker!)

Isa draagt het jurkje het liefst. Ze heeft 'm weten te bemachtigen (er was er helaas nog maar eentje!) en bekijkt de scraps en is blij dat er deze keer meer over haar zijn gemaakt!

Comments

Patricia said…
Dat ziet er super uit, leuk!
Heerlijk he die kerstsfeer...
Fleur said…
Oh leuk! Wij hebben hier ook al kerstsfeer hoor! Ook wij gaan volgend weekend een weekendje weg, dus vandaar al nu. Maar het is ook gewoon erg gezellig.
Zeker nu we een echte kerststal (van playmobiel) onder de kerstboom hebben. En lekker kaarsjes aan.....Joep joep! (En echt super leuke kerstjurkjes en geen geld! Maar goed, hier is genoeg nieuw verkleedgoed gekomen. Inclusief een schaapje, dus dat past wel bij kerst!)
paule said…
Gaaf dat jurkje, ik heb er laatst bij de kwamtum mee in mijn handen gestaan, maar toen duurde het nog eeuwig voordat het kerst werd, voor mijn gevoel...... jammer. Morgen maar eens kijken of ze er nog zijn;-)

Als blogduw actie heb ik iets vreemds op mijn blog voor je achtergelaten, wie weet trekt het lekker veel bezoekers??
Of is dat vreemd gedacht?
Oh, wat leuk, die bovenste foto, super die kaarsglaasjes!! Staat allemaal heel gezellig zeg!

Enig dat jurkje... staat ze allebei mooi!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more