Skip to main content

Pré kerstsfeer

De kerstkriebels lijken ieder jaar wel eerder te komen. De goede Sint heeft zijn hielen nog maar net gelicht, of we maken ons huis in kerstsfeer.

Ik ben er dol op. Als vierjarige kleuter zei ik het al tegen de juf van mijn klas: "ik vind het zo gezellig, al die lichtjes!". Een karakter verandert niet meer. Het is ook zo gezellig! Ik vind het zo leuk om in het donker naar school te fietsen en om het al vroeg te zien schemeren. Tijd om de lichtjes aan te steken.

Dit jaar maar eens een grote boom. Natuurlijk moet de hele kamer weer omgegooid, maar dat hoort erbij. Ik hou van kitsch, van veel kleur, precies zoals onze boom is. Isa en Lotte hebben meegeholpen met versieren.

Vanmorgen kon ik niet wachten om mijn bed uit te gaan. Naar beneden, lichtjes aan en genieten maar!


Samen met Isa heb ik de takjes eucalyptus uit het verdorde rozenboeket gehaald om er een mooie krans van te maken. Mijn vingers ruiken nog steeds naar Turks stoombad!Sfeer!Isa en Lotte zijn samen aan het bouwen terwijl ik aan het koken ben. Hierboven doet Lotte de kerstvrouwdans.En hier wil Lotte zowaar poseren als een echt model. Tanden bloot en smilen maar! Wat staat dat jurkje lief! (tip: 1,99 bij Leen Bakker!)

Isa draagt het jurkje het liefst. Ze heeft 'm weten te bemachtigen (er was er helaas nog maar eentje!) en bekijkt de scraps en is blij dat er deze keer meer over haar zijn gemaakt!

Comments

Patricia said…
Dat ziet er super uit, leuk!
Heerlijk he die kerstsfeer...
Fleur said…
Oh leuk! Wij hebben hier ook al kerstsfeer hoor! Ook wij gaan volgend weekend een weekendje weg, dus vandaar al nu. Maar het is ook gewoon erg gezellig.
Zeker nu we een echte kerststal (van playmobiel) onder de kerstboom hebben. En lekker kaarsjes aan.....Joep joep! (En echt super leuke kerstjurkjes en geen geld! Maar goed, hier is genoeg nieuw verkleedgoed gekomen. Inclusief een schaapje, dus dat past wel bij kerst!)
paule said…
Gaaf dat jurkje, ik heb er laatst bij de kwamtum mee in mijn handen gestaan, maar toen duurde het nog eeuwig voordat het kerst werd, voor mijn gevoel...... jammer. Morgen maar eens kijken of ze er nog zijn;-)

Als blogduw actie heb ik iets vreemds op mijn blog voor je achtergelaten, wie weet trekt het lekker veel bezoekers??
Of is dat vreemd gedacht?
Oh, wat leuk, die bovenste foto, super die kaarsglaasjes!! Staat allemaal heel gezellig zeg!

Enig dat jurkje... staat ze allebei mooi!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more