Skip to main content

Pré kerstsfeer

De kerstkriebels lijken ieder jaar wel eerder te komen. De goede Sint heeft zijn hielen nog maar net gelicht, of we maken ons huis in kerstsfeer.

Ik ben er dol op. Als vierjarige kleuter zei ik het al tegen de juf van mijn klas: "ik vind het zo gezellig, al die lichtjes!". Een karakter verandert niet meer. Het is ook zo gezellig! Ik vind het zo leuk om in het donker naar school te fietsen en om het al vroeg te zien schemeren. Tijd om de lichtjes aan te steken.

Dit jaar maar eens een grote boom. Natuurlijk moet de hele kamer weer omgegooid, maar dat hoort erbij. Ik hou van kitsch, van veel kleur, precies zoals onze boom is. Isa en Lotte hebben meegeholpen met versieren.

Vanmorgen kon ik niet wachten om mijn bed uit te gaan. Naar beneden, lichtjes aan en genieten maar!


Samen met Isa heb ik de takjes eucalyptus uit het verdorde rozenboeket gehaald om er een mooie krans van te maken. Mijn vingers ruiken nog steeds naar Turks stoombad!Sfeer!Isa en Lotte zijn samen aan het bouwen terwijl ik aan het koken ben. Hierboven doet Lotte de kerstvrouwdans.En hier wil Lotte zowaar poseren als een echt model. Tanden bloot en smilen maar! Wat staat dat jurkje lief! (tip: 1,99 bij Leen Bakker!)

Isa draagt het jurkje het liefst. Ze heeft 'm weten te bemachtigen (er was er helaas nog maar eentje!) en bekijkt de scraps en is blij dat er deze keer meer over haar zijn gemaakt!

Comments

Patricia said…
Dat ziet er super uit, leuk!
Heerlijk he die kerstsfeer...
Fleur said…
Oh leuk! Wij hebben hier ook al kerstsfeer hoor! Ook wij gaan volgend weekend een weekendje weg, dus vandaar al nu. Maar het is ook gewoon erg gezellig.
Zeker nu we een echte kerststal (van playmobiel) onder de kerstboom hebben. En lekker kaarsjes aan.....Joep joep! (En echt super leuke kerstjurkjes en geen geld! Maar goed, hier is genoeg nieuw verkleedgoed gekomen. Inclusief een schaapje, dus dat past wel bij kerst!)
paule said…
Gaaf dat jurkje, ik heb er laatst bij de kwamtum mee in mijn handen gestaan, maar toen duurde het nog eeuwig voordat het kerst werd, voor mijn gevoel...... jammer. Morgen maar eens kijken of ze er nog zijn;-)

Als blogduw actie heb ik iets vreemds op mijn blog voor je achtergelaten, wie weet trekt het lekker veel bezoekers??
Of is dat vreemd gedacht?
Oh, wat leuk, die bovenste foto, super die kaarsglaasjes!! Staat allemaal heel gezellig zeg!

Enig dat jurkje... staat ze allebei mooi!

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…