Skip to main content

Kerstmis

Een heel gezellige eerste kerstdag, de hele familie bij elkaar. Jan en Ans hebben een zalige lunch verzorgd. Het was supergezellig, zo met zijn allen. Echt genieten...

Isa was weer helemaal verliefd op Cato. Zo leuk om te zien hoe zorgzaam en lief ze is, onze wildebras!


Marijn deed vast iets grappigs...

Wat een mooitje is ze toch, mijn lieve nichtje Cato!

Maar ja, met zo'n mooie moeder....

Joost, trotse oom.


Natuurlijk ook weer sterretjes afsteken in de avondschemering.

Marijn vond dat wel een beetje spannend.

Lekker knuffelen en boekjes lezen bij Oma.

Ze wilde heel eventjes stilstaan bij de boom, op voorwaarde dat ik deze foto zou gaan scrappen.

Alle grote kleinkinderen onder de kerstboom.

Knuffelen, hoe meer vrede op aarde wil je het hebben? ;)

Oom Koen wil Isa wel even helpen met haar losse tand.

Een zalig kerstfeest voor iedereen!
En hier ben ik zelf ook nog, al puzzelend met Isa. (P.S. Ik baal een beetje van mijn camera, de flits/lichtmeting lijkt wel niet helemaal in orde, de foto's zijn lang niet zo mooi als anders. En dat net een week na de garantie....) Maar als ze niet helemaal helder zijn, of juist overbelicht, ik geef mijn toestel dus de schuld!

Comments

Angelique said…
Hoi Jolanda,
gezellig hoor!

Zonde van je camera... hopelijk valt het nog mee of is er makkelijk iets aan te doen.

Groetjes Angelique
Gezellig meid, zo te zien een heel gezellige dag geweest!

Nog een fijne 2e Kerstdag!
Francine said…
Gezellig,al die kinderen bij elkaar! Cato is een snoepie!!!

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…