Skip to main content

Een verjaardagsmorgen

's Nachts mogen blijven liggen, terwijl Joost er uit gaat voor huilende Lottes.
's Morgens uitslapen en nog even in bed rustig wakker worden, terwijl het beneden zo gezellig klinkt. Ze zijn aan het oefenen met verjaardagsliedjes.

Als ik roep dat ik wakker ben, word ik bestormd door twee meisjes en een man die me bedelven onder de kusjes. Ik moet daarna naast de verjaardagsstoel zitten (die ligt vol met cadeautjes) en van alles uitpakken. Een tekening van Lotte van "de grote pop van de Efteling" (is heel wat, want dat vindt ze het engste wat er is), een mooie tekening van Isa met een prachtig zelfgekleid beertje, waar ik gisteren zo van stond te kijken en waar ze zo trots op was, maar die ze toch aan mij wilde geven omdat ik 'm zo mooi vond. Een heel mooi melkopschuimapparaatje van de meisjes. En, als klap op de vuurpijl een supercadeau van Joost. Al maanden was hij stiekem in de weer. Ik begon bijna te denken dat hij een affaire had, zo vaak moest hij even weg "voor je verjaardag". Wat 't was? Een zelfontworpen ring. Onze liefde gesymboliseerd in een roos en de maan. Lotte Roos en Isa Luna, onze kinderen, onze liefde. Ik was echt ontroerd!

Comments

Patricia said…
Gefeliciteerd meid! En wat een geweldige ring, echt heel mooie...vooral de gedachte erbij...
Zelfs ik raakte er ontroerd van. Wat een lieve man heb je toch!
Fleur said…
Jo, ik wilde je al helemaal gaan spammen, omdat je vandaag jarig bent! GEFELICITEERD!!!! Wat een ontzettend mooi begin van een prachtige dag! Oh, die ring; helemaal geweldig! Die Joost, die kan het allemaal wel he?! Wat ben jij ontzettend speciaal voor hem..... dat moet ontzettend heerlijk voelen.

Ik (en al je andere forum vriendinnetjes) moet steeds denken aan toen je 30 werd (toch?) met al die soep! Wat dat betreft is leeftijd, of eigenlijk 'ervaring' een zegen. Je weet steeds beter hoe je in elkaar zit, wat je blij maakt en wat niet. Dat je de dingen steeds meer leert te accepteren en te waarderen. Ben benieuwd of je nog veel visite krijgt en of er nog soep op het menu staat.

Hele fijne dag meid en ik ben blij dat ik je ken!
Dikke kus
Fleur
maaikev said…
wat een prachtig kado en wat een superring
heel gaaf van harte gegefeliciteerd!!!
gr Maaike
Susan said…
Gefeliciteerd, lieve Jo!
Angelique said…
Van harte gefeliciteerd Jolanda!!!

En wat een supersupersuperlievemooieontroerende ring!!!!!

Mijn complimenten voor Joost!

Groetjes Angelique
Goh, jij bent ook jarig vandaag, net als mijn wederhelft! En wat een schitterend kado zeg, geweldig, dat symboliseerd iets heel moois en kostbaars!
Anonymous said…
Wat supermooi, die ring! Wat ontzettend lief van Joost dat hij dat voor je heeft gemaakt!!

Mirjam :o)
Francine said…
GEFELICITEERD LIEVE JOJO!
Jolanda said…
Alsnog gefelicteerd!!!
En doe mij ook zo'n man die zoiets fantastisch moois ontwerpt.....

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more