Skip to main content

(Don't) try this at home

Wij hebben verschillende 'rituelen' voor na het eten. Het langstlopende ritueel is het eten van een dropje of pepermuntje (mits je genoeg gegeten hebt van de gezonde dingen). Een nieuw ritueel is onze eigen versie van de advent. Ik vond het, zo na alle cadeaus van Sinterklaas, wel een goed idee om een beetje te bezinnen en eens aan anderen te denken. Dat doen we nu letterlijk. Na het eten mag een kaarsje aan en mogen we om de beurt aan iemand denken en wat moois wensen. Zo ontzettend leuk om te zien aan wie ze denken en waarom. Een kleine greep: "Aan Cato, omdat je daar zo lekker mee kan knuffelen. En hopen dat ze later moeder en kapster mag worden. "
"Aan Fleur, omdat ze zo lief is en zo goed dingen kan verzinnen en bedenken. En ik hoop ook dat ze later moeder en kapster wordt, dan kan ze mijn haren knippen."

"Aan Marijn, omdat die zoveel grapjes kan maken"

"Aan Sophie, omdat ze zo mooi kan zingen en zo lief met ons kan spelen"

"Aan de vluchtelingen, omdat die het zoveel minder hebben dan wij"


Huh? Wie? riep Isa, die ken ik niet! Dat is niet eerlijk! Je moet iemand doen die we kennen! Maar na wat uitleg vonden ze het ook wel mooi, en ook zielig. Lotte wilde een paar dagen later weer aan de 'vuggelinge' denken. Wat een droppie!


Deze semi-spiritualiteit wordt door Joost meestal weer terug-naar-aarde gebracht met wat experimenten met vuur. Spannend!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…