Skip to main content

Bedritueel

Ons bedritueel met de meiden verschilt van periode tot periode. Op dit moment doe ik het als volgt (want Joost heeft weer zijn eigen -kortere- versie van het bedritueel). Beneden kleden de meisjes zich om in hun pyama, soms na het badje, maar ze gaan niet iedere dag in bad en ook wel eens gewoon overdag en dan voldoet een "lekker wajm washandje". Tandenpoetsen vinden ze gelukkig meestal wel leuk, doen ze eerst zelf en daarna ik nog na. Moet ik ook altijd even aan Isa's wiebeltand voelen, die er nog steeds niet uit is.

Bij het kersttafeltje lezen we het verhaaltje bij de adventstal die bij de Pompoen hoorde, we zetten het poppetje neer, Isa rommelt nog wat met de drie koningen en dan is het tijd om naar boven te gaan. Echt niet meer plassen? Nee, echt niet? Popje van Isa paraat? De dagknuffel van Lotte paraat (die heeft geen vaste, maar wil wel altijd perse een bepaald iets mee in bed)? Alles mee naar boven en daar nog een stukje lezen uit Pippi Langkous. Op ons grote bed, Lotte aan de linkerkant al onder het dekbed, haar wang op mijn borst, Isa aan de rechterkant, lekker tegen me aan. Meestal begint Lotte al tijdens het verhaal haar eigen dingen te doen, maar Isa luistert aandachtig en vindt het prachtig. Dan gaat Lotte hupsekee haar bedje in. Even al haar dagknuffels rangschikken, schoon water pakken en een kus. Ze heeft iedere avond ook weer een hele duidelijke mening over wat voor type kusje ze wil, "sabbelkusje?" "klapzoentje". Meestal krijg ik een likkus terug en altijd zeg ik weer dat ik andere kusjes lekkerder vind, maar ja, "likkusjes zijn ook kusjes". Ik heb het er maar mee te doen.

Meestal ligt Isa al in haar bed, nog met iets te spelen. Die dek ik ook even toe, schoon water, even extra goed zeggen dat ik haar ook lief vind, want daar vraagt ze altijd wel om "Je vindt Lotte zeker veel liever?".

Op de trap zing ik nog een paar liedjes. Dat moet ook per se in een bepaalde volgorde. Isa commandeert ze vanuit haar bed. "beginnen met Slaap kindje slaap mama!", daarna in de manenschijn. Daarbij hoor ik Lotte altijd meebrabbelen. Suja kindje is de volgende en de laatste is Maantje gluur. Vervolgens moet ik zeggen: "slaap lekker allerliefste kindjes van het heelal". Ik mag ook niet welterusten zeggen in plaats van slaap lekker, dan word ik meteen gecorrigeerd.

Meestal is het dan zo rond 19.00/19.30 en begint een lekkere avond!

Bij deze foto's verliep het ritueel iets anders. Isa ging namelijk Lotte voorlezen, na het concert van Lotte. Ze liet de plaatjes steeds ook aan Joost en mij zien, als een echte juf. Ook weer erg schattig om haar zo het verhaal te horen vertellen, bijna helemaal goed en op zo'n echte voorleestoon. Lotte laat Po meekijken.

Comments

Francine said…
This comment has been removed by the author.
Francine said…
Lief lief LIEF!

Ons bedritueel bestaat niet meer :-\. Leentje gaat vrij vroeg naar bed als ze niet heeft geslapen 's middags, zo rond een uur of half zeven. Pyjama, tandjes poetsen, kruik, kusje, slapen. De jongens gaan wat later, maar die willen tegenwoordig zélf. Ze gaan liever wat eerder naar boven, een uur of zeven, half acht, en dat ze dan nog een half uurtje samen mogen spelen of een tekenfilm mogen kijken op Rob's kamer, en dat ze dan zélf naar bed gaan. Dus, ik breng ze naar boven, geef R zijn medicijnen, poets hun tanden even en na en dat was dat.

Efficient, maar ongezellig :p


Oh, en dat gedelete comment is van mij. Dat krijg je van gedachteloos op knopjes drukken. Duh...

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more