Skip to main content

Bedritueel

Ons bedritueel met de meiden verschilt van periode tot periode. Op dit moment doe ik het als volgt (want Joost heeft weer zijn eigen -kortere- versie van het bedritueel). Beneden kleden de meisjes zich om in hun pyama, soms na het badje, maar ze gaan niet iedere dag in bad en ook wel eens gewoon overdag en dan voldoet een "lekker wajm washandje". Tandenpoetsen vinden ze gelukkig meestal wel leuk, doen ze eerst zelf en daarna ik nog na. Moet ik ook altijd even aan Isa's wiebeltand voelen, die er nog steeds niet uit is.

Bij het kersttafeltje lezen we het verhaaltje bij de adventstal die bij de Pompoen hoorde, we zetten het poppetje neer, Isa rommelt nog wat met de drie koningen en dan is het tijd om naar boven te gaan. Echt niet meer plassen? Nee, echt niet? Popje van Isa paraat? De dagknuffel van Lotte paraat (die heeft geen vaste, maar wil wel altijd perse een bepaald iets mee in bed)? Alles mee naar boven en daar nog een stukje lezen uit Pippi Langkous. Op ons grote bed, Lotte aan de linkerkant al onder het dekbed, haar wang op mijn borst, Isa aan de rechterkant, lekker tegen me aan. Meestal begint Lotte al tijdens het verhaal haar eigen dingen te doen, maar Isa luistert aandachtig en vindt het prachtig. Dan gaat Lotte hupsekee haar bedje in. Even al haar dagknuffels rangschikken, schoon water pakken en een kus. Ze heeft iedere avond ook weer een hele duidelijke mening over wat voor type kusje ze wil, "sabbelkusje?" "klapzoentje". Meestal krijg ik een likkus terug en altijd zeg ik weer dat ik andere kusjes lekkerder vind, maar ja, "likkusjes zijn ook kusjes". Ik heb het er maar mee te doen.

Meestal ligt Isa al in haar bed, nog met iets te spelen. Die dek ik ook even toe, schoon water, even extra goed zeggen dat ik haar ook lief vind, want daar vraagt ze altijd wel om "Je vindt Lotte zeker veel liever?".

Op de trap zing ik nog een paar liedjes. Dat moet ook per se in een bepaalde volgorde. Isa commandeert ze vanuit haar bed. "beginnen met Slaap kindje slaap mama!", daarna in de manenschijn. Daarbij hoor ik Lotte altijd meebrabbelen. Suja kindje is de volgende en de laatste is Maantje gluur. Vervolgens moet ik zeggen: "slaap lekker allerliefste kindjes van het heelal". Ik mag ook niet welterusten zeggen in plaats van slaap lekker, dan word ik meteen gecorrigeerd.

Meestal is het dan zo rond 19.00/19.30 en begint een lekkere avond!

Bij deze foto's verliep het ritueel iets anders. Isa ging namelijk Lotte voorlezen, na het concert van Lotte. Ze liet de plaatjes steeds ook aan Joost en mij zien, als een echte juf. Ook weer erg schattig om haar zo het verhaal te horen vertellen, bijna helemaal goed en op zo'n echte voorleestoon. Lotte laat Po meekijken.

Comments

Francine said…
This comment has been removed by the author.
Francine said…
Lief lief LIEF!

Ons bedritueel bestaat niet meer :-\. Leentje gaat vrij vroeg naar bed als ze niet heeft geslapen 's middags, zo rond een uur of half zeven. Pyjama, tandjes poetsen, kruik, kusje, slapen. De jongens gaan wat later, maar die willen tegenwoordig zélf. Ze gaan liever wat eerder naar boven, een uur of zeven, half acht, en dat ze dan nog een half uurtje samen mogen spelen of een tekenfilm mogen kijken op Rob's kamer, en dat ze dan zélf naar bed gaan. Dus, ik breng ze naar boven, geef R zijn medicijnen, poets hun tanden even en na en dat was dat.

Efficient, maar ongezellig :p


Oh, en dat gedelete comment is van mij. Dat krijg je van gedachteloos op knopjes drukken. Duh...

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…