Skip to main content

Bedritueel

Ons bedritueel met de meiden verschilt van periode tot periode. Op dit moment doe ik het als volgt (want Joost heeft weer zijn eigen -kortere- versie van het bedritueel). Beneden kleden de meisjes zich om in hun pyama, soms na het badje, maar ze gaan niet iedere dag in bad en ook wel eens gewoon overdag en dan voldoet een "lekker wajm washandje". Tandenpoetsen vinden ze gelukkig meestal wel leuk, doen ze eerst zelf en daarna ik nog na. Moet ik ook altijd even aan Isa's wiebeltand voelen, die er nog steeds niet uit is.

Bij het kersttafeltje lezen we het verhaaltje bij de adventstal die bij de Pompoen hoorde, we zetten het poppetje neer, Isa rommelt nog wat met de drie koningen en dan is het tijd om naar boven te gaan. Echt niet meer plassen? Nee, echt niet? Popje van Isa paraat? De dagknuffel van Lotte paraat (die heeft geen vaste, maar wil wel altijd perse een bepaald iets mee in bed)? Alles mee naar boven en daar nog een stukje lezen uit Pippi Langkous. Op ons grote bed, Lotte aan de linkerkant al onder het dekbed, haar wang op mijn borst, Isa aan de rechterkant, lekker tegen me aan. Meestal begint Lotte al tijdens het verhaal haar eigen dingen te doen, maar Isa luistert aandachtig en vindt het prachtig. Dan gaat Lotte hupsekee haar bedje in. Even al haar dagknuffels rangschikken, schoon water pakken en een kus. Ze heeft iedere avond ook weer een hele duidelijke mening over wat voor type kusje ze wil, "sabbelkusje?" "klapzoentje". Meestal krijg ik een likkus terug en altijd zeg ik weer dat ik andere kusjes lekkerder vind, maar ja, "likkusjes zijn ook kusjes". Ik heb het er maar mee te doen.

Meestal ligt Isa al in haar bed, nog met iets te spelen. Die dek ik ook even toe, schoon water, even extra goed zeggen dat ik haar ook lief vind, want daar vraagt ze altijd wel om "Je vindt Lotte zeker veel liever?".

Op de trap zing ik nog een paar liedjes. Dat moet ook per se in een bepaalde volgorde. Isa commandeert ze vanuit haar bed. "beginnen met Slaap kindje slaap mama!", daarna in de manenschijn. Daarbij hoor ik Lotte altijd meebrabbelen. Suja kindje is de volgende en de laatste is Maantje gluur. Vervolgens moet ik zeggen: "slaap lekker allerliefste kindjes van het heelal". Ik mag ook niet welterusten zeggen in plaats van slaap lekker, dan word ik meteen gecorrigeerd.

Meestal is het dan zo rond 19.00/19.30 en begint een lekkere avond!

Bij deze foto's verliep het ritueel iets anders. Isa ging namelijk Lotte voorlezen, na het concert van Lotte. Ze liet de plaatjes steeds ook aan Joost en mij zien, als een echte juf. Ook weer erg schattig om haar zo het verhaal te horen vertellen, bijna helemaal goed en op zo'n echte voorleestoon. Lotte laat Po meekijken.

Comments

Francine said…
This comment has been removed by the author.
Francine said…
Lief lief LIEF!

Ons bedritueel bestaat niet meer :-\. Leentje gaat vrij vroeg naar bed als ze niet heeft geslapen 's middags, zo rond een uur of half zeven. Pyjama, tandjes poetsen, kruik, kusje, slapen. De jongens gaan wat later, maar die willen tegenwoordig zélf. Ze gaan liever wat eerder naar boven, een uur of zeven, half acht, en dat ze dan nog een half uurtje samen mogen spelen of een tekenfilm mogen kijken op Rob's kamer, en dat ze dan zélf naar bed gaan. Dus, ik breng ze naar boven, geef R zijn medicijnen, poets hun tanden even en na en dat was dat.

Efficient, maar ongezellig :p


Oh, en dat gedelete comment is van mij. Dat krijg je van gedachteloos op knopjes drukken. Duh...

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more