Skip to main content

35

Het is vast heel iemand anders. Niet ik.

35. Dan ben je oud. Al bijna op de helft van je leven.
Heb je een hypotheek.
Een man waar je al jaren aan vast zit.
Een stuk of 2 kinderen.
Een baan waar je al een paar jaar mee bezig bent.
Dan komen grijze haren. En rimpels.
Zie je er al bijna uit als oma.
Dan red je het niet meer om een nacht door te halen.
Dan is de lol er wel een beetje af.

Zo dacht ik toen ik tegen de 20 was.

En nu is het zover. Oh My God, ik ben 35. Ik knijp in mijn arm. Het is echt zo.

35. Maar ik voel me nog een meisje. Kom nog steeds pas net kijken
Heb wel een hypotheek. Maar vooral een huisje waar ik ontzettend gelukkig in ben.
Zit al wel jaren aan dezelfde man vast, maar ben nog steeds verliefd (al zei hij vanmorgen dat hij maar op zoek moest naar een jongere vriendin...)
Een stuk of 2 kinderen. De liefste en mooiste die ik kan verzinnen, die me gelukkiger dan ooit maken (en vooruit, zo nu en dan ook vermoeider, geirriteerder en minder zelfstandig dan ooit).
Die baan is gelukkig mijn eigen bedrijf en door de jaren ervaring wordt het alleen maar leuker en leuker.
Grijze haren trek ik er gewoon nog uit en rimpels, die vallen gelukkig mee. Sinds een paar jaar is het leuk om altijd jonger geschat te worden. (dat vond ik toen ik 16 was veel minder leuk...)
Een nacht doorhalen lijkt me een mooie droom. Maar dan bedoel ik het andersom, een hele nacht wel slapen, in plaats van niet.
De lol eraf? Welnee, het is nog maar net begonnen.
Ik ben dan wel 35 maar vind het leven meer dan leuk!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more